Publicitat
Política · 6 d'Octubre de 2017. 14:41h.

El cava també amenaça amb marxar

Codorniu i Freixenet adverteixen que canviaran de seu social en cas de DUI

El cava també amenaça amb marxar

Les principals empreses de cava, Cordorniu i Freixenet, han deixat clar que abandonaran Catalunya en cas de declaració unilateral d'independència. Codorniu ha estat catalogada d'independentista en diverses ocasions, però ara l'empresa ho ha volgut negar en un comunicat.

"Se'ns ha unit a l'independentisme sense que Codorniu tingui res a veure en aquest procés polític, ni en cap altre. Ho hem desmentit per activa i per passiva. Volem repetir ben clar que nosaltres no fem política, ni volem, ni ens correspon, perquè per a això hi ha les institucions i els fòrums adequats", apunten.

"Esperem no haver d'arribar a això, però, si es produís la declaració unilateral d'independència, canviar la nostra seu social és una opció que ens hem plantejat", adverteixen, a més de remarcar que "som una empresa catalana i també espanyola, la més antiga del país, des de 1551".

Per la seva banda, el president de Freixenet, José Luis Bonet, en declaracions a RNE, ha explicat que "proposaré" el canvi de seu social fora de Catalunya. "Si realment anem a una declaració unilateral d'independència, hi haurà una sortida important d'empreses de Catalunya, el que causarà una mal gravíssim a Catalunya", ha afirmat.

"Esperarem. Jo fins ara he cregut que la independència no es faria. Si és així haurem d'actuar com molts", ha apuntat, a més de reconèixer" que la gent comença a tenir por".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#25 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , SI VOLEU MARXAR PODEU TENIR UN BOICOT AL CAVA DELS CATALANS I CATALANES TINDREU FORTES PERDUES , 07/10/2017 - 19:49

VOLEM MARXAR ¿ QUE VOLEM DIR SE EMPORTARAN LAS VINMYES ? a Foara de Catalunya tambe Suposu saben tindran moltas PERDUES ELS Catalans ja no compraran EL SEU CAVA i mira se acosta NADAL a lo millor notaran una forta baixa de ventas ..QUI LA FA LA PAGA Per Covards i Renegats JO NO FERE BOICOT AL CAVA Esque yo no bebo Alcohol

#24 Alejandro, Barcelona, 07/10/2017 - 08:52

Buenooo. a partir de que se trasladen compraré sus productos, no antes.

#23 Galba, Palafrugell, 07/10/2017 - 06:35

Las de la CUP han tingut una idea genial per contrarestar la fugida d'empresas: convertir a Catalunya en el productor mes important del mon de copas menstruals. L'exit està assegurat.

#22 Capit@n España, HABÉIS PERDIDO., 07/10/2017 - 00:15

Los grandes bancos se marchan de Cataluña, las grandes empresas se marchan de Cataluña, el turismo baja un 35% (de momento), no tenéis ningún apoyo internacional excepto Assange y Maduro. En la Unión Europea solo tenéis apoyo de minúsculos partidos de ultraderecha. El resto no os quieren ni ver. Vuestros lideres dudan hacer la DUI. HABÉIS PERDID

#21 Ona, Valls, 06/10/2017 - 21:02

Home, jo de Freixenet ja no en comprava, i si codorniu se'n va tampoc en compraré