Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2014. 16:39h.

El CCN diu que Catalunya és la comunitat amb menys corrupció

Espanya és el segon gran perdedor en nivell de transparència conjuntament amb Gàmbia, Mali, Guinea i Líbia, segons Transparency International

El CCN diu que Catalunya és la comunitat amb menys corrupció

Una imatge d'un gràfic de l'estudi sobre corrupció presentat pel CCN

Catalunya és la comunitat autònoma amb menor índex de casos de corrupció per milió d’habitants, segons l’estudi “Com es distribueix la corrupció a Espanya” que ha presentat aquest dimarts el Cercle Català de Negocis (CCN).
 
A l’altra banda de la balança, Balears, Ceuta i Galícia, són les tres comunitats que encapçalen el rànquing. En valors absoluts, però, Andalusia, Galícia, País Valencià i Madrid són les comunitats amb més nombre de casos de corrupció. En aquest cas, Catalunya ocupa la cinquena posició, amb 41 casos.
 
Espanya és el país de la Unió Europea (UE) on els ciutadans se senten més afectats per la corrupció (63%), fins i tot per davant de països com Romania (57%) o Eslovènia (38%) i molt lluny d’Alemanya (6%) o Dinamarca (3%), segons aquest estudi.

Les dades d’aquest estudi apunten que Espanya és un dels països més citats per corrupció a les notícies de les cadenes de televisió internacionals i afirmen que Espanya és el segon gran perdedor en nivell de transparència conjuntament amb Gàmbia, Mali, Guinea i Líbia segons Transparency International.
 
L’estudi presentat també assegura que Partit Popular (PP), Coalición Canaria (CC), PNB i PSOE són els partits polítics amb un índex major de corrupció per milió d’habitants.
 
Catalunya té el 16% de la població d’Espanya, però concentra només el 7% dels casos de corrupció totals. Per això, Catalunya es troba entre les 3 comunitats amb més nivell de transparència, juntament amb Castella i Lleó i Euskadi.
 
Aquest estudi també destaca el tractament dels casos de corrupció que fan els “mitjans de comunicació espanyolistes”, assenyalant que Catalunya té 41 casos de corrupció envers els 51 del País Valencià (1984-2013). Catalunya ha aparegut en portada 196 vegades per aquest motiu, respecte les només 82 vegades del País Valencià (2011-2013), subratllen.

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#63 Vlac, Barcelona, 17/09/2014 - 16:18

El CCN no tiene autoridad moral. Pertenece al "oasis"

#62 Casper, Bcn, 17/09/2014 - 15:51

El informe tiene razón, los Puyoles roban en toda la Unión Europea (y otras zonas del planeta) y no únicamente en Catetonia.

#61 Albert, Sabadell, 17/09/2014 - 15:04

Creo que en Catalunya, como a nivel de España existe una gran corrupción, empezando por los poderes que nos gobierna, al ser ellos los que dictan las leyes. Y sobre el artículo, recordar que aquí el Catalunya se esconde mucha cosa.

#60 pedrorepublik, barcelona, 17/09/2014 - 13:57

Estudio anterior a que pillaran a la familia Caponet( Pujol)
De cuando era España la que nos robaba, no CIU.

#59 Terraxa, Terrassa, 17/09/2014 - 13:23

L'organització de més prestigi que mesura percepció de la corrupció i de la qual la UE usa la informació és
Transparency International.
filial espanyola: http://www.transparencia.org.es/
Ofereix 'Índexs de percepció de corrupció' i remarca lo de 'percepció'
No ofereix ipc a nivell de CCAA