Publicitat
Política · 26 de Maig de 2015. 17:50h.

El Cercle considera la DUI "un error irreparable"

L'entitat diu a Mas que "només" hi ha la sortida del diàleg

El Cercle considera la DUI "un error irreparable"

Una imatge de Mas al Cercle d'Economia

El Cercle d’Economia s’ha desmarcat expressament del procés sobiranista en el darrer document d’opinió titulat “Davant d’una nova legislatura” difós avui. L’entitat -presidida pel catedràtic Anton Costas- ha manifestat que “només hi ha una sortida: assumir el problema amb aquest esperit de concòrdia, voluntat de pacte i predisposició transaccional”.

També recorda a Mas que “el principi de legalitat, base fonamental de l'Estat de Dret, exigeix el compliment de la llei i de les regles vigents” en una velada al·lusió a la DUI. “La ruptura unilateral de les regles constituiria un error irreparable. Però el no fer res per treure el problema de la situació d’estancament també ho seria”.

L’entitat, que aplega les principals empreses catalans, afirma que “el mal anomenat ‘problema català’ és un aspecte concret de la crisi de l'Estat” i  que “és erroni presentar-ho com un “problema català”, quan és el ’problema espanyol’ de l'estructura territorial de l'Estat”.

“La necessitat d'aquesta revisió no és en benefici de Catalunya, sinó del conjunt de les Comunitats Autònomes, incloses les de règim Foral i de la pròpia Administració Central”, insisteix.

En la seva opinió, “el principi democràtic, que està en el frontispici de la nostra Constitució, exigeix a tots els poders públics sensibilitat per percebre el canvi social i donar sortida a les aspiracions de canvi de la societat”.

“La millor mostra que el principi democràtic i el de legalitat poden conjugar-se simultàniament en el marc de les lleis i les regles constitucionals, la trobem en la recent sentència del Tribunal Constitucional, aprovada per unanimitat, assenyalant que la Constitució no s'oposa a una consulta a Catalunya si bé, si s’escau, el camí per dur-la a terme hauria de buscar-se a través dels mecanismes legals establerts i no trencant les regles constitucionals”, insisteix.

Publicitat
Publicitat

68 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, bcn, 27/05/2015 - 13:01

Ante el reto secesionista

El Círculo de Economía advierte de que "la ruptura unilateral de las reglas constituiría un error irreparable"

"El principio de legalidad, base fundamental del Estado de Derecho, exige el cumplimiento de la ley y de las reglas vigentes", señala la entidad .

#26 zeppelin74, bcn, 27/05/2015 - 09:43

Aquests del Cercle han estat més de tres anys fent de "palmeros" de Mas i del Règim.Ara s'anadonan de que la indepèndecnia seria un desastre per la economia i per la societat?

#26.1 Xipolleig, Barcelona, 27/05/2015 - 10:32

No t'equivoquis, segueixen sent " palmeros del régimen", del nacionalconstitucionalista, el que està en contra de la democràcia, i tu ets un simple adepte.

#25 Hehehe, Barcelona, 27/05/2015 - 08:46

1 membre del Cercle d'Economia = 1 vot Ens veiem el 27-S

#23 unborreguuu, de poble, 27/05/2015 - 08:33

però qui es creu aquestes alçades que algu A CATALUNYA pot fer una DUI??...si abans hi havia majoria al parlament i SUPOSADAMENT un 80% per cent de la població a favor del dret a decidir i al final el 9n que es va fer?? una megaenquesta de costellada sense CAP VALOR POLITIC NI JURIDIC .....

#23.1 unborreguuu, de poble, 27/05/2015 - 08:35

per no parlar de la POST-GESTIÓ del nou 9 n per part dels partits politics i l'anc , deu meu quin pais de fireta tenim !!!

#23.2 zeppelin74, bcn, 27/05/2015 - 09:46

El 9N només van votar un 37% del cens( entre menors de 18 anys i inmigrants).El 28% es va mostrar favorable a la independència,però ells i la premsa subvencionada cuntinuen "erre que erre" amb el tema.No parlen de res més.Al menys el direcotr de e-notícies no és un "palmero" del Règim.

#22 Carlos Gomez, Bcn, 27/05/2015 - 00:56

Aquest bon home, el senyor Mas, potser hauria de posar el retrovisor i donar una ullada al que els hi ha pasat als cosins dels tant nostrats Paissos Catalans
Igual despres del diumenge ja no quedan alla abaix res d´aquestes coses extranyes que algu per aqui es va inventar.
Nomes gent honrada.