Publicitat
Política · 26 de Maig de 2016. 11:18h.

El Cercle no descarta unes terceres eleccions generals a Espanya

“No ens podem permetre, de nou, diversos mesos sense govern”

El Cercle no descarta unes terceres eleccions generals a Espanya

Antón Costas i Jordi Alberich, durant la presentació

El Cercle d’Economia tem que a Espanya pugui haver-hi unes terceres eleccions generals com a conseqüència del bloqueig polític que hi ha hagut fins ara. En el seu darrer document d’opinió sobre “Una nova forma de governar", presentat ahir, afirma que “la possibilitat d'unes terceres eleccions és inimaginable”.

“Si no es pot governar -afegeix- s'ha de facilitar que altres governin. Fins que es puguin legislar noves regles que omplin el buit legal, els líders polítics s'haurien de comprometre a reduir al màxim els temps per a la investidura i formació de govern. No ens podem permetre, de nou, diversos mesos sense govern”.

L’entitat considera que “les eleccions del 20 de Desembre van acabar amb el bipartidisme que havia aportat estabilitat des de la Transició. Les eleccions del 26 de Juny probablement confirmaran un escenari on cap formació política serà capaç de governar per si sola”.

“No obstant això -continua-, a les formacions polítiques els hi resulta difícil acceptar que l'escenari ha canviat. Dóna la impressió que no s'ha après res del 20 D, i que no s'és conscient del frustrant que ha resultat el bloqueig per a la formació de govern. El debat polític resulta pesat per a l'electorat, amb el consegüent risc d'apatia i caiguda de la participació electoral”.

Per això reclama “una nova cultura política i hauríem d'aprofitar el temps que hi ha fins a les eleccions per deixar enrere alguns tics que van impedir la formació d'un govern de coalició”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat