Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2009. 19:13h.

El 'cervell' de la trama auditava els comptes del Parlament

'Luigi' va ser interventor de la cambra catalana durant una legislatura

El 'cervell' de la trama auditava els comptes del Parlament

Luis García Sáez, 'Luigi', en una imatge d'arxiu

Luis García Sáez, Luigi, un ex diputat del PSC i que va ser expulsat del partit a finals dels 90, està considerat pels investigadors de l'operació Pretòria contra la corrupció urbanística com el principal cervell de la xarxa. Però, a més, va ser interventor de la Mesa en la segona legislatura (1984-1988), és a dir, l'encarregat de controlar els comptes del Parlament de Catalunya.

Luigi, que va arribar a Barcelona procedent de la localitat sevillana de Camas, on va néixer el 1954, va fer carrera al PSC. De fet, va ser diputat en les tres primeres legislatures de la cambra catalana, entre 1980 i 1992. A més d'haver estat l'interventor en la segona legislatura, va ser el secretari segon de la Mesa en la tercera, entre 1988 i 1992.

Després, va entrar al món de la construcció, i va crear una promotora, AGT. Va ser acusat d'estafa i, tot i que va resultar absolt, el PSC el va expulsar. En aquesta època va començar a beneficiar-se dels nombrosos contactes que havia consolidat durant la seva militància al PSC i els seus anys de diputat al Parlament.

Aquests contactes anaven en tres direccions: empreses constructores, militants del PSC que ocupaven càrrecs relacionats amb l'urbanisme en ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona i alguns dirigents de Convergència.

Els contactes amb aquests dirigents de CDC provenen dels seus tres legislatures al Parlament. I va tenir cura especialment de la relació amb dos personatges que es distingien per les seves amistats perilloses: Lluís Prenafeta i Macià Alavedra.

Segons el jutge Garzón i els investigadors de la Guàrdia Civil, totes aquestes relacions li van servir posteriorment a Luigi per connectar entre elles les diverses peces que semblen formar la trama de Pretòria. Ara, està a disposició de l'Audiència Nacional amb d'altres presumptes membres de la trama.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 maria, barcelona, 31/10/2009 - 13:36

El Sr. Macia Ala vedra de que parte de Andalucia es? Hace un repasito por todos los ayuntamientos Catalanes? Si ademas de ir a la carcel devolvieran la pasta acababamos con la crisis en cuatro dias.

#13 Passarell, Xoriçolàndia, 30/10/2009 - 15:50

Quin careto té el paio. I és que li escau el nom amb fonètica siciliana.

Felicitats a tota la pijo-progresia: ja teniu el vostre bigotes

#12 Roser, Barcelona, 30/10/2009 - 15:12

Para Carlos de Sevilla ¿ por que motivo deberia poner el Juez al Sr. Pujol en prision ? o ¿ por que el Sr. Pujol acabaria en prision ?.

#11 carlos, sevilla, 30/10/2009 - 13:52

Sobre las declaraciones de Pujol del otro día hablando de corrupción, lo tengo claro.
En un país serio, Pujol sería llamado por un juez a declarar y acabaría en prisión.

#10 Lola, BCN, 30/10/2009 - 12:45

En política es paga D' ENTRADA. En cas contrari, un sol escàndol farà IMPOSSIBLE VOTAR a aquests PARTITS OPACS, que agafant-se al poder i amb menyspreu de l'elector, NO EXIGEIXEN DIMISSIONS NI CESSEN IMMEDIATAMENT als polítics o militants involucrats.