Publicitat
Política · 4 de Maig de 2010. 18:51h.

El cervell gris de CDC

Germà Gordó, l'home que dirigeix l'aparell de CDC entre bambalines

El cervell gris de CDC

Germà Gordó, en una reunió de CiU amb els fotògrafs apuntant a una altra banda

Germà Gordó no surt als diaris, però ha acabat formant part del nucli de confiança d'Artur Mas juntament amb David Madí o Quico Homs malgrat que no ha tingut la projecció mediàtica ni de l'un ni de l'altre. De fet, si s'escriu el seu nom al cercador de la web de Convergència només surten una desena d'entrades. Però Germà Gordó i Aubarell (Pobla de Segur, 1963) forma part no només del comitè executiu del partit des del 2004, sinó també del secretariat permanent, el màxim òrgan de direcció.

Casat amb tres fills, catòlic com Mas, advocat de professió, va començar a la JNC i ha fet sempre carrera entre bambalines: va començar com a cap de relacions institucionals amb Josep Laporte a Sanitat, després va passar a Ensenyament amb Joan Maria Pujals, Josep Grau el va fitxar de gerent de l'Associació Catalana de Municipis i després se'l va endur de secretari general d'Agricultura.

Quan CiU va passar a l'oposició, va estar a punt de passar al sector privat, però Mas el va repescar per fer-lo gerent del partit amb control sobre les finances en una època de vaques magres. De fet, alguns militants de CDC -i els rivals d'altres partits- l'han 'descobert' recentment gràcies al llibre de Pilar Rahola ('La máscara del rei Artur', La Magrana). La periodista i escriptora, en efecte, l'ha definit com "el silent, opac i influent personatge de qui tothom en parla bé, i de qui ningú no en parla" (pàg. 163).

També és dels vuit entrevistats, el que fa una definició més aproximades de Mas: "Artur Mas no és catòlic, és un calvinista pur" (pàg. 62) i el que descriu el buit de poder entre Pujol i Mas: "En Pujol es menja una generació sencera. Vint anys al poder ... La generació d'en Roca és devorada" (pàg 187). Altres que també l'enceten, a més dels esmentats Madí i Homs, són Lluís Corominas -que és defineix com "un municipalero no barceloní ni del Baix Llobregat" (pàg. 89) i Xavier Trias, que també s'acosa -i força- a la personalitat de Mas.

A més de llicenciat en dret, Gordó és també diplomat en Estudis Europeus per la Universitat de Grenoble, en funció gerencial d'Administracions Públiques per ESADE i en Lideratge d'organitzacions públiques per IESE. A més, és director general de l'associació Barcelona 2020, la fundació que aplega els principals dirigents sobiranistes de CDC.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 De calle Tussell para más arriba, bcn, 06/05/2010 - 12:40

Josep, Lluis, tú lo que eres es el tonto útil de CDC, la excepción obrera necesaria en la regla del partido de los señoritus del oasis (PSO) para que puedan negar lo evidente: que es el partido de los Barrios Altos, de calle Tussell arriba

#11 El tapado de CDC, bcn, 06/05/2010 - 12:36

A este tipo de político en Mexico lo llaman EL TAPADO y en España EL FONTANERO, como en la China antigua EL MANDARIN.. eólo en el oasis le llamana cerebro gris ja ja ja ja

#10 Bob Marley, Trenchtown, 05/05/2010 - 12:01

A mi en aquests casos m'agrada fer esment a una frase d'un escriptor espanyol Miguel de Unamuno: "Ladran luego cabalgamos" dins de la seva obra "La vida de Don Quijote y Sancho"

#9 Josep Lluís, Barcelona, 05/05/2010 - 10:57

the ruler class que separ que la ignorancia hace ser muy atrevido, soy militante de CDC hace 30 años y me llamo Josep Lluís Martínez i soy de Barcelona y dentro de las familias del Partido sou independentista radical y voy en metro.

#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 05/05/2010 - 10:52

Ni apellidos ni sangre debieran significar nada en política sino capacidad honradez y entrega
Desgraciadamente no se les elige por ésto sino por unas listas cerradas que cortan el vínculo con el pueblo y llevan a un triste Parlament
Litas abiertas YA