Publicitat
Política · 8 de Febrer de 2019. 21:11h.

El cheerleader del procés

Com és que Albert Batet ha arribat tan amunt?

El cheerleader del procés

Albert Batet

A la darrera sessió de control del Parlament; el portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, es va aixecar del seu escó i va començar a aplaudir Quim Torra. El president, en un agre intercanvi de retrets a Inés Arrimadas, havia acabat la seva intervenció acusant la líder de Ciutadans d'haver-li dit "racista, xenòfob i supremacista". Vista la reacció de Batet, la resta de membres del seu grup i d'Esquerra van fer el mateix.

whatsapp-image-2019-02-08-at-21.07.46.jpeg

Batet, dempeus, aplaudint Quim Torra dimecres passat al Parlament

El portaveu de JxCat, en efecte, s'ha convertit en un dels homes de màxima confiança de l'ex-President de la Generalitat Carles Puigdemont, tant a Tarragona com al Parlament. L'alcalde de Valls (Alt Camp) forma part del nucli dur del sector més afí a Puigdemont, el que de retruc el situa en el sector crític del PDeCAT.

Ningú sap, als passadissos de la cambra, com és que ha arribat tan amunt. Alcalde de Valls des del 2008 -quan va dimitir per sorpresa Dolors Batalla, fins aleshores un valor en ascens a CDC-, va guanyar l'alcaldia a les del 2011 i les del 2015.

Va arribar al Parlament a la desena legislatura (2012) quan Convergència ja havia iniciat el gir sobiranista, però era un dels nombrosos alcaldes que el partit va posar a les llistes com Albert Batalla (La Seu d'Urgell), Pere Regull (Vilafranca) o Lluís Guinó (Besalú). Entre les diverses llegendes urbanes que circulen pel Parc de la Ciutadella n'hi ha que diuen que la família hauria finançat la Casa de la República a Waterloo.

La relació entre Puigdemont i Batet es va començar a forjar a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), de la qual tots dos en van formar part des de la seva creació, el 2011. Els unia, entre d'altres aspectes, el fet que eren dos independentistes convençuts en un partit que encara navegava entre dues aigües.

Amb els anys, Puigdemont seria president de l'AMI, i Batet, un dels vicepresidents. En aquells moments, l'alcalde de Girona ja era diputat al Parlament de Catalunya, des del 2006. Batet entraria a l'hemicicle el 2012, i ambdós enfortirien la seva relació i la bona sintonia a la cambra catalana, amb els seus escons situats l'un al costat de l'altre.

Albert Batet (Valls, 1979) havia entrat el 2003 a l'Ajuntament de Valls a la llista de Convergència i Unió (CiU). Des del 2008 -quan va substituir l'esmentada Dolors Batalla- ha governat de manera folgada a la capital de l'Alt Camp, on el 2011 va tenir una clara majoria de 13 regidors d'un total de 21. Tot i que el 2015 va perdre aquesta majoria, en un clar context de caiguda de CiU, Batet encara va aconseguir nou regidors, més del doble que el segon partit al consistori, ERC.

Els últims anys, l'activitat de Batet s'ha anat concentrant al Parlament. Puigdemont el va col·locar al número 3 de la candidatura de JxCat a les eleccions del 21 de desembre del 2017, una anomalia en una llista formada sobretot per independents i amb poca presència de militants del PDeCAT. Amb Puigdemont a l'exili, Batet ha estat un dels seus homes forts al Parlament, junt amb Elsa Artadi i Eduard Pujol. El seu nom fins i tot va sonar com a presidenciable quan la investidura de Puigdemont estava encallada.

Finalment seria nomenat portaveu de JxCat al Parlament el maig del 2018, convertint-se en un dels altaveus de l'ex-President a l'hemicicle. Els seus viatges a Bèlgica són constants. Fa un mes, va assegurar que els 34 diputats del seu grup parlamentari seguien preparats per investir Puigdemont en cas que tornés a Catalunya, ja que aquest era el seu "objectiu".

Com a portaveu de JxCat també ha tingut algunes relliscades, com quan va fer una primera intervenció poc afortunada en castellà, argumentant que el seu era "un castellà de Valls". El president del Parlament, Roger Torrent, també li ha cridat l'atenció algunes vegades per errors de procediment. Actualment també forma part de l'Espai de Diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 10/02/2019 - 01:15

Aquet parrac no te vergonya ni seny.

#14 Victor, Barna, 09/02/2019 - 20:08

En Catadisney todo es posible, en un país normal máximo presidente de un club gastronómico, de eso si entiende.

#10 Lobisome, BCN, 09/02/2019 - 12:18

Al tanto que, visto lo visto, éste no acabe de MHP de la Generalitat, cumpliendo la ley no escrita - que siempre se ha cumplido - de que cada nuevo President ha hecho bueno al anterior... en el caso de Torra siento una sana curiosidad por ver si esta vez podrán conseguirlo... Batet sería, sin duda, un candidato excelente para ello.

#9 M. Pilar, Barcelona, 09/02/2019 - 10:10

Estava clar que no podia ser per mèrits propis!!!

#8 Carlos, Barcelona, 09/02/2019 - 09:10

Cada vez que abre la voca este personaje se entiende el porqué nunca van a lograr la independencia XDDDD