Política · 12 de Febrer de 2009. 16:29h.

El CIS dóna empat entre PP i PSOE

El tripartit basc perd la majoria i BNG-PSG guanyen al PP a Galícia

El CIS dóna empat entre PP i PSOE

Empat entre Zapatero i Rajoy

Les dades de l'últim baròmetre d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) tornen a donar un empat tècnic a socialistes i populars si avui se celebressin eleccions generals. És a dir, un 39,7% dels vots al PSOE i un 39,5% al PP. L'enquesta es va fer el gener, abans del cas de l'espionatge de la Comunitat de Madrid i de la suposada trama de corrupció dels populars que investiga Baltasar Garzón.

D'altra banda, els tres partits que conformen la coalició que actualment governa al País Basc (PNB, EA i EB) obtindrien entre 33 i 35 escons en les eleccions del pròxim 1 de març i perdrien, doncs, la majoria absoluta. Una majoria que sí aconseguiria una hipotètica coalició del PSE, que pujaria fins als 26 escons, i el PP, que n'obtindria 12. Segons l'enquesta del CIS, el PNB obtindria entre 27 i 28 escons, EA de 3 a 4, IU-EB 3, Aralar 3 i UPyD podria aconseguir representació parlamentària amb un escó.

A Galícia, els socialistes no tindrien problema per continuar governant amb el BNG, segons l'última enquesta del CIS. El PSdG pujaria 2 escons i n'obtindria 27, mentre que el BNG es mantindria entre 12 i 13 escons. El PP, per la seva banda, baixaria un o dos escons respecte al 2005, i n'aconseguiria entre 35 i 36, a dos de la majoria absolta, establerta en 38.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat