Política · 22 de Novembre de 2011. 14:06h.

El CNI, contra Esquerra

Un llibre vincula la davallada d'ERC a "l'activitat dels serveis d'intel·ligència espanyols"

El CNI, contra Esquerra

Dirigents històrics d'ERC

L'exdirigent d'ERC entre 1989 i 1992, Santiago Cucurella, explica en el llibre 'Esquerra a la cruïlla' (Malhivern), que per "entendre algunes de les crisis d'Esquerra, i molt especialment la darrera, cal situar-se en la lògica dels serveis d'intel·ligència espanyols i de la Seguretat de l'Estat".

"Això ja ho va descobrir en Carod després de la seva anada a Perpinyà", afegeix, a més de considerar "un error important" explicar el declivi d'ERC sense "l'activitat dels serveis espanyols d'intel·ligència".

"Quant més radical i extemporani és un partit menys perill representa per a l'establishment. Esquerra fa vuit anys va deixar de ser un partit testimonial i va esdevenir una força política rellevant, amb capacitat per condicionar governs i orientar polítiques", recorda.

També lamenta que de les escissions patides per ERC "totes l'han perjudicat electoralment, però cap d'elles ha aconseguit fer mai res de bo, electoralment parlant. Costa de creure que cap dels escindits en els darrers temps no hagi après la lliçó i perseverin en l'error de manera innocent. Caldria ser molt autista, i no crec que sigui el cas".

En aquest sentit critica a Reagrupament i Joan Carretero, que "es presenten a les eleccions al Parlament del 2010 sense obtenir cap diputat, tot i que aconsegueix la proesa de restar a ERC quaranta mil vots". "Aquest fet, pel que sembla, ja es motiu de satisfacció suficient pels seus dirigents", critica.

També qüestiona Solidaritat, producte de "la sortida quasi unipersonal d'Uriel Bertran" que va "restar força a Esquerra a les circumscripcions de Lleida i Tarragona on ells no van obtenir cap diputat".

Santiago Cucurella (Barcelona, 1952) va ser membre d'ERC entre 1989 i 1992, període durant el qual va formar part del Consell Nacional i del Comité Executiu del partit, a més de ser-ne el secretari general de Comunicació. Fa vint anys que viu apartat de l'activitat política.

És historiador i vicepresident de la Federació Catalana d'Associacions i Grups Unesco. També és director de la Fundació Universitària Martí l'Humà, vinculada a la UAB.

Santiago Cucurulla, al centre, durant la presentació del llibre

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#39 Mikel, Girona, 23/11/2011 - 17:33

IKEA IKEA IKEA

#38 herb, bcn, 23/11/2011 - 16:35

que se dejen de chorradas.pero si hasta hay un medio digital aberzale,batasuno y de todo eso que se llama amaiur que explica lo bobalicones que son en erc y que pide que ni se les acerquen.antes que ir al cni a inventarse cuentos,lean el orain.blogia.com y alli tendran las respuestas.

#37 bert, bcn, 23/11/2011 - 11:38

Si, al culpa és del CNI, de la CIA, del KGB, del MI5, del "Deuxième Bureau", del Mossad i de l'Abwer de l'Almirall Canaris (aquest darrer, des de l'infern, que per qualque cosa perderen la guerra)

#37.1 Laia, bcn, 23/11/2011 - 13:16

A l'entorn independentista hi ha hagut i hi ha uns quants pallassets que es pensen que en són, del mozar, i el que són és uns bufons totals.

#37.2 MArc Carl, BCN, 23/11/2011 - 14:47

Si sabessis com són les coses Bert no aniries dient ximpleries. Hi ha bastants casos d'independentistes que curiosament ho han emmerdat tot i llavors han marxat a un altre punt. Espanya intoxica i infiltra. Dels que només critiquin ni cas.

#36 Xavier, La Garriga, 23/11/2011 - 10:39

S'ha de ser més aviat tontet per pensar que els espanyols es queden de braços plegats i no lluiten contra una organització l'objectiu de la qual és mutilar el seu Estat. Pel que veig, hi ha molts tontets per aquest fòrum.

#36.1 Joanus, Cadq, 23/11/2011 - 14:48

Jo més que ximplets diria que són espanyols disfressats de catalans innocents. Prou que ho saben. Espanya és càncer, tenebra i dolor. Ja queda menys per extirpar.

#35 Arruabarrena, Barcelona, 23/11/2011 - 09:43

Hay que tener mucho cuidado con lo que se fuma...