Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2018. 20:48h.

El Codi Penal tipifica com a delicte una contramanifestació

Carrizosa acusa Buch de comportar-se “com a membre d’un CDR”

El Codi Penal tipifica com a delicte una contramanifestació

Contramanifestació dels CDR a Barcelona

El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha denunciat que la manifestació convocada per ‘Hablemos español’ aquest passat diumenge a Barcelona “va ser rebentada per comandos separatistes que van voler evitar el dret a reunió i el de la llibertat d’expressió”. El dirigent de Cs també ha acusat el conseller d’Interior, Miquel Buch, de comportar-se “com a membre d’un CDR” en compte de fer-ho “com el cap de la policia d’un país democràtic”.

La plataforma espanyolista va haver de modificar el punt d’arribada de la marxa perquè els Comitès de Defensa de la República va organitzar un contramanifestació per ocupar la plaça Sant Jaume i impedir que hi arribessin, tal i com estava previst. L’article 514.4 del Codi Penal tipifica com a delicte organitzar una contramanifestació que pertorbi “greument el desenvolupament d’una reunió o manifestació lícita”.

“Els que impedeixin l'exercici legítim de les llibertats de reunió o manifestació, o pertorbin greument el desenvolupament d'una reunió o manifestació lícita han de ser castigats amb la pena de presó de dos a tres anys si els fets es realitzaran amb violència, i amb la pena de presó de tres a sis mesos o multa de sis a 12 mesos si es cometen mitjançant vies de fet o qualsevol altre procediment il·legítim”, assegura el Codi Penal.

Carrizosa, per altra banda, ha qualificat de “greu” que el Departament d'Interior informés via twitter que no tenia intenció de desallotjar “els comandos separatistes” de la plaça Sant Jaume, perquè això va crear un “efecte crida”. El portaveu de Ciutadans al Parlament ha anunciat que el partit demanarà la compareixença de Buch a la cambra catalana perquè expliqui “si els Mossos van identificar als responsables i si se'ls va autoritzar per acampar”. “Buch està superant a Forn” perquè “són conscients que traspassen linees vermelles”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#19 a quien corresponda, Barcelona, 18/09/2018 - 13:58

Delito o no, permitir que las calles sean gestionadas por la ciudadanía tiene mucho peligro. Incluso algún día esto se puede volver en contra del que lo ha permitido. Y en medio de todo esto, una policía que es muchas cosas, menos una policía.

#18 Tirant, Begur, 18/09/2018 - 12:47

És curiós que els "anti-feixistes" dels CDR no permetin que els que pensen diferent es manifestin. Al món s'utilitza un concepte pel Feixisme i a Catalunya un concepte a la carta dels independentistes. Però clar suposo que ho veig així perquè soc molt fatxa.

#17 sergio, bcn, 18/09/2018 - 12:30

Y estos son los mismos que se pasan el dia lloriquenado porque España es un estado opresor en el que no hay libertad y estan coartados los derechos, y cuando de ellos depende es exactamente lo que hacen. Como de costumbre los separatistas acusando a otros de lo que ellos son. Se cree el ladrón.... Miedo me da imaginar como seria su repúbliqueta

#16 Tabarnés puro, Barcino, 18/09/2018 - 12:01

"Primero te ignoran, luego se ríen de tí, después te atacan. Entonces, has ganado."

Mahatma Gandhi

#15 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 18/09/2018 - 10:44

Si los CDR (Comandos De Represión) siguen actuando de esta forma tan fascista y totalitaria, negando el derecho a la manifestación y a la libertad de expresión, la "gran marcha por los derechos civiles" que insinuaba el president Torracista va a tener lugar.. el 12 de octubre.
Pero no será como él querría, sino alegre y festiva.