Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2018. 19:27h.

El Col·legi de Metges, al servei del procés

El president va ser diputat de CiU entre 1989 i 1995

El Col·legi de Metges, al servei del procés

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) i metge personal de Jordi Sànchez i Turull, Jaume Padrós, juntament amb l'advocat Jordi Pina ha estat l'encarregat de donar els detalls de la vaga de fam que han iniciat aquest dissabte Jordi Sánchez i Jordi Turull.

Padrós, proper a Convergència i Unió, va ser un dels fundadors de la JNC i diputat de CiU al Parlament entre 1989 i 1995. El Govern de Carles Puigdemont li va concedir una Creu de Sant Jordi l'any 2017. Aquest dissabte al matí el president del COMB ha explicat els detalls de la decisió que han pres Turull i Rull en una roda de premsa al Col·legi de Periodistes.

Padrós ha informat que "vaig ser requerit aquesta setmana pels dos presos, que em van expressar la seva voluntat d'iniciar la vaga de fam. Com a metge vaig expressar la meva preocupació i els hi vaig traslladar que la decisió tenia una alta transcendència i un potencial risc sever sobre la seva salut, també en el seu inici".

El doctor ha explicat que va constatar que "la decisió que havien pres s'havia fet raonadament, lliure de coaccions, individualment i lliurement" i ha informat que "la voluntat dels presos polítics que han iniciat la vaga fam és que de moment sigui indefinida".

El president del Col·legi de Metges de Barcelona també ha anunciat la constitució d'una comissió d'experts per dur a terme un seguiment "sobre la gestió ètica, jurídica i dels riscos de la vaga de fam".

Padrós ha anunciat que una comissió d'experts farà seguiment de la vaga per evitar "qualsevol mena de coacció". El president del Col·legi de Metges ha recordat que els sanitaris de Lledoners han de respectar la decisió de fer vaga de fam. "Cap element pot distorsionar la seva lliure decisió", ha dit.

Padrós va arribar a la presidència del col·legi després de guanyar les eleccions al Col·legi Oficial de Metges de Barcelona l'any 2014, substituint així Miquel Vilardell. Així i tot, porta vint anys a la junta directiva, de la qual ha estat vicepresident i secretari.

Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#13 Chris, Lleida, 02/12/2018 - 18:06

No fa falta que siguin nomès independentistes els qui treballin a les institucions públiques;nomès cal colocar a un radical segregador per a què tota la institució sigui independentista.Aquests sí que saben de portes giratories.

#12 Fran, Vilassar de dalt, 02/12/2018 - 11:35

En Jaume Padrós forma part de la colla de sectaris que mantenen al seu avatar de twitter el llaç groc dels colpistes.

Es un personatge que sens dubte es part d'aquesta nova trama teatral que es la vaga de fam dels Jordis.

#10 King Torra, Tractoria, 02/12/2018 - 09:21

Solicito la baja de una asociación profesional presidida por un ad-latere golpista que apoya permanentemente a los golpistas , me apuntaré en el colegio de Teruel o Madrid

#9 Neferu, Barcelona, 02/12/2018 - 09:07

O sea que la vaga de médicos también ha estado dirigida por un independentista acérrimo. Ya digo yo que el independentismo no da puntada sin hilo, que todo está planificado y dirigido, y que todos caende cuatro patas en el juego sucio del procés

#8 Meritxell, Barcelona, 02/12/2018 - 08:46

Pensava que en Padrós havia deixat al marge la seva vocació politica i s'havia concentrat en la professió pero es de suposar que aquesta actitud de frivolitat que ha elegit es el preu per haver rebut la Creu de St.Jordi. Evidentment el colectiu mèdic, justament ara en reinvindicacions, hauria de pendre mesures per reconduir aquest atreviment.