Publicitat
Política · 29 de Març de 2019. 18:30h.

El complex de superioritat moral del procés

Culpen Espanya per la decisió de la Junta Electoral de prohibir "presos polítics" i "exili"

El complex de superioritat moral del procés

La prohibició de la Junta Electoral Central als mitjans públics catalans d'emprar els termes "presos polítics" i "exili" ha irritat l'independentisme. Moltes figures del món sobiranista i independentista han criticat a través de les xarxes socials la prohibició de la JEC, que la consideren "censura", "broma pesada" i, en alguns casos, arriben a afirmar que "l'adversari és l'Estat espanyol".

El periodista de TV3 Toni Soler, ha descrit la prohibició de la Junta Electoral com una "broma pesada" que ha fet extensiva a Espanya. "Tot plegat és una broma pesada. Espanya ho és. Prou, per favor" ha escrit en una piulada.

toni-soler.jpg

La diputada de JxCat Aurora Madaula ha criticat l'ordre de la JEC i ha afirmat que "l'adversari és l'Estat espanyol". "Primer van ser els llaços al Parlament, els llaços als carrers, després les pancartes a la Generalitat i als edificis oficials i finalment, la censura als mitjans. Els que feien gags contra el MHP que faran ara a TV3? No ho veieu? L'adversari és l'Estat Espanyol!" ha afirmat en una piulada.

aurora-madaula.jpg

La periodista i col·laboradora de TV3, Bea Talegón, ha afirmat que "estem fins a les pilotes" a través de twitter. "Jo estic ja fins als nassos, fins als mateixos nassos. No em vull ni imaginar com estarà una catalana indepe. Senzillament Espanya: no et mereixes als catalans indepes, ni als demòcrates que estem fins a les pilotes" ha escrit en una piulada.

46061-portada.jpg

El president de l'Associació Súmate, Eduardo Reyes, també ha mostrat la seva indignació i ho ha considerat una "censura" i una "inquisició". "La Junta Electoral de Barcelona prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio l'ús de les paraules "presos polítics" i "exiliats" durant la campanya electoral. Visca la inquisició, visca la censura, visca el segle XXI dels collons" ha escrit.

40824-reyes.jpg

La Junta Electoral Provincial de Barcelona va acordar aquest dijous prohibir l'ús de "presos polítics" i "exili" a TV3 i Catalunya Ràdio. Després d'una denúncia de Ciutadans, l'òrgan considera que l'ús d'aquest tipus d'expressions infringeix el "principi de neutralitat informativa" durant el període electoral i conclou que la cadena ha d'"abstenir-se" de fer-les servir.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Pep, Arbúcies, 30/03/2019 - 18:44

Jo penjaria llaços taronges del revés

#8 Vikander , Cornellá , 29/03/2019 - 22:28

Para hacerlo bien, la Junta lo que debería prohibir es tv3.

#6 Cris, Barcelona , 29/03/2019 - 21:26

La acatan y punto, lo demás son escusas procesistas para quedar bien con la parroquia.

#5 cajonacona, barcelona, 29/03/2019 - 20:02

O sea que los que nos llaman facha a los no independentista, que no españolistas, se permiten el lujo de hablar de censura y libertad de expresión. Hace vario años que en Catalunya no se puede opinar si no es para darles la razón. Y ahora vienen con ofensas, aqui no hay presos políticos ni exilio, es un insulto para los que de verda lo padecieron

#4 Veciana, Barcelona, 29/03/2019 - 19:57

Cada rebuzno de estos imbéciles=5000 votos para VOX. ¡Gracias!