Publicitat
Política · 16 de Novembre de 2009. 17:05h.

El complicat futur polític de Laporta

Llevat de Carretero, cap partit no ha obert les portes al president del Barça de bat a bat

El complicat futur polític de Laporta

Laporta i Puigcercós, en el lliurament dels XVI Premis Nacionals President Lluís Companys

A uns mesos de les eleccions a can Barça, l'encara president, Joan Laporta, ha intensificat el seu perfil polític i fins i tot ha afirmat que no sap què necessita Catalunya si un líder o un màrtir, abans de decidir donar el pas definitiu. "Què vol el país, un líder o un màrtir?  Jo de màrtir no tinc vocació i si volen un líder igual m'ho podria plantejar, però, qui respon a aquesta pregunta?", va dir en un dinar-col·loqui de la Fundació Catalunya Oberta.

En el mateix acte, Laporta va criticar per primera vegada el tripartit. "Prefereixo parlar de triplet a tripartit", va dir el màxim dirigent barcelonista, abans d'afegir que "altres fòrmules ens haguessin fet avançar més". Malgrat aquesta clucada d'ull a Convergència i Unió, només Joan Carretero li ha obert les portes de Reagrupament; la majoria de partits s'han mostrat tebis amb els apropaments de Laporta.

El president de CiU, Artur Mas, ja va afirmar que "jo no li he ofert mai, ni ell (Laporta) s'ha acostat directament, i no crec que sigui el moment de fer-ho, perquè Laporta en aquests moments té una responsabilitat molt important que és fer de president del Barça i li queden bastants mesos per davant".

Joan Puigcercós també es va mostrar caut en unes declaracions dilluns passat a Martorell a la pregunta d'e-notícies de si Laporta podia anar de número dos d'Esquerra. "El senyor Laporta és un gran president del Barça, però no l'he fet mai ni ell m'ha fet mai la petició política. Amb el senyor Laporta parlem de política i parlem de futbol, i no tingui cap dubte que el senyor Laporta s'aprecia el país i se l'estima, però té molta feina al capdavant del Barça", va indicar el president d'ERC.

Laporta ha rebut fins i tot crítiques d'Esquerra. Aquestes han arribat el dia després de questionar el tripartit. Al president del Parlament, Ernest Benach, tampoc li va agradar que Laporta assegurés que Catalunya s'havia d'"emmirallar" en el Barça. "És d’una complexitat extraordinària perquè el que ha de fer és fer funcionar la societat, les escoles, les comissaries dels Mossos, els serveis socials que cada vegada són més complexes, ha de saber assumir que ha tingut un milió i mig d’immigrants, i no d’aquets que cobren no sé quants milions d’euros cada mes... no... d’aquests que no tenen ni un duro per menjar, el que se’ls ha de donar escoles, salut..., això ho ha de fer l’Administració catalana. No és comparable, per l’amor de Déu! Una cosa és una cosa i l’altra és l’altra. El país funciona amb paràmetres molt diferents i si trivialitzem en el sentit de fer del país un club de futbol ens estem equivocant greument. No és gens patriota”, va dir Benach.

Un altre líder d'Esquerra, el de l'Hospitalet, Antoni García, es preguntava si Laporta seria el Berlusconi català. García li retreu els plans urbanístics a la darrera zona agrícola de la ciutat.

Però Laporta està lluny de fer cas els seus crítics. Divendres passat va anar a recollir el XVI Premi Nacional President Lluís Companys, què li va donar Puigcercós. L'advocat barceloní va assegurar que siguiria dient el que pensa i va refermar el seu discurs independentista dient que vol "un estat propi" per a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya //*//, 18/11/2009 - 17:54

Visca Joan Laporta !!!

#8 Rmaon, BARCELONA, 17/11/2009 - 14:37

Visca Rossell!!!!!!!!

#7 Anna, Barcelona, 17/11/2009 - 09:09

I Flavia que diu de tot això? Laporta, el Berlusconi cagalà: imagino les festes i orgies que muntaria aquest petit führer de barretina. Jajajaja!!! Jan president !!!! Volem circ!!! Jajajaa!

#6 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA //*//, 16/11/2009 - 21:27

Anims President Joan Laporta i Estruch tornaras a guanyar , dono el meu suport a Joan , endavant !!! La independència no és un privilegi , la independència és un dret .Amb Joan , volem construir la nostra historia , soc Català , estimo Catalunya //*//.

#5 pere, bcn, 16/11/2009 - 19:43

Cal reconèixer que en Rafa té raó: "le pierde la boca".
Com a President probablement no ho faria malament, però duraria poc perquè l'oposició sabria el punt feble i li faria perdre els estreps.
Tot i així, pot ser un bon aglutinador. Visca Laporta!