Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2010. 18:01h.

El concert en lloc de la independència

CiU col·loca com a prioritat al seu programa electoral un sistema de finançament com el basc

El concert en lloc de la independència

La federació de Convergència i Unió ha organitzat una jornada de treball a Perelada, a l'Alt Empordà, amb l'objectiu d'elaborar el seu programa de govern. A la imatge, Artur Mas durant la seva intervenció (foto: ACN / Mireia Recasens)

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ha fixat el concert econòmic com a prioritat del seu programa electoral. D'aquesta forma, CiU no arriba a plantejar la independència de Catalunya com a objectiu, però fa un pas endavant respecte a l'actual sistema de finançament.

Mas ha dit a Perelada que Catalunya no pot seguir aportant ad eternum els diners que actualment dóna a l'Estat espanyol perquè "empobreix" el país i perjudica els set milions i mig de catalans. Ha afegit que després de la retallada de l'Estatut, Catalunya segueix patint aquesta discriminació per part de l'Estat espanyol.

"Una cosa és solidaritat i l'altre és abús", ha recalcat Mas. Per això, el líder de CiU ha destacat que cal un règim fiscal propi, com el de Navarra, el del País Basc o el de les Illes Canàries, per tal que Catalunya "pugui avançar econòmica i socialment".

Amb aquest plantejament, Mas adopta una via intermèdia entre la sobirania i l'autonomisme: el sistema basc i navarrès de cupo. I davant de les dificultats constitucionals perquè el model de concert pugui aplicar-se a Catalunya, deixa oberta la porta a alternatives constitucionalment més viables, com el sistema fiscal propi de les Canàries.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 Harlot, vic, 08/08/2010 - 22:59

Los catalanes pudieron tener concierto, pero se rechazó porque era impopular que las diùtaciones cobraran impuestos. Ahora que ven que los vascos lo hemos hecho bien, lo quieren ellos también. qué asco, de verdad.

#37 Josep Ma., Terrassa, 08/08/2010 - 11:51

Jo encara no entenc com un % tant alt de ciutadans te intenció de votar CiU com per acostar-se al 50 %, amb la ferum anestessiant que emana de la boca d'eixos unionistes, pactistes i conformistes.
Veritablement els catalans estem narcotitzats.

#36 ciutadà ppcc, Palma, 08/08/2010 - 11:32

El concert hauria d'estar fet ja fa anys.
Ciu té el deure d'aconseguir-lo com més aviat millor.
Després, a continuar avançant.

#35 No es el 3% no es eso, bcn, 08/08/2010 - 10:57

Artur Mas es el único que no sabe que es el 4%

http://www.albertrivera2010.com/es/opinio/?mas-debe-ser-el-único-que-no-sabe-qué-es-el-4?

#34 iñigo, salou, 08/08/2010 - 10:29


Son especialistas en conciertos, tiene su lógica. Conciertos sin música, solo el ruido de las monedas deslizandose y el suave fluir de los billetes. Conciertos cacofónicos.