Publicitat
Política · 22 d'Abril de 2018. 09:49h.

El conflicte s'enquista

Junqueras demana persistir

El conflicte s'enquista

Oriol Junqueras

L'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, demana a la ciutadania persistir davant la “regressió democràtica” de l'Estat espanyol i en defensa del projecte independentista. Així ho ha afirmat en un carta publicada aquest diumenge a 'El Punt-Avui', on assegura que “mai renunciaré a una democràcia de qualitat i tampoc als meus ideals”.

Junqueras denuncia a la missiva que el seu empresonament i el de la resta d'exconsellers és “una voluntat de càstig, de venjança, per part d’un Estat cada dia més autoritari, que degrada la democràcia i posa en qüestió els drets i les llibertats”. Davant d'aquesta situació, l'exvicepresident envia un missatge a la societat catalana: “cal persistir, perquè jo i la resta de companys i companyes empresonats persistirem”.

El líder d'ERC també nega l'existència dels delictes de malversació i rebel·lió. “El govern espanyol ha reconegut repetidament que no hi ha malversació perquè no es va gastar ni un euro públic en el referèndum de l’1 d’octubre”, assenyala Junqueras. Respecte la rebel·lió, destaca que és un delicte fonamentat “en l’exercici de la violència, violència que -per molts artificis que facin- mai ha existit per part dels ciutadans ni del govern de Catalunya, mai”.

Junqueras considera que s'ha forçat el Codi Penal per “castigar unes idees que són legítimes i que defensen uns partits que, com ERC, són legals, excepte quan va ser prohibit per la dictadura”. “Des del primer dia que es va iniciar el procediment judicial hem constatat com es forçava el Codi Penal que, no ho oblidem, no preveu en cap cas la celebració d’un referèndum entre els tipus penals tipificats”, subratlla l'exvicepresident del Govern.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#30 Sarola, Catelldefels, 24/04/2018 - 07:32

San Oriol Jonqueras, "Polifem" d'Estremera i martir de la república Nazi-Kumbayá, ara done lliçons de Dret Penal i Dret constitucional a tot-hom que el vulgui escoltar i que cada dia que pasa, son menys.
ETS UN PRESUMTE, MOLT PRESUMTE DELINQUENT. MEREIXES CADENA PERPETUA.

#29 Sergi , Barcelona, 22/04/2018 - 19:44

O sea que pretenden insistir en el engaño, seguir con sus mentiras y continuar con el fraude, pues nada, sigan, sigan asi.

#28 Sr Pepito , Lerida , 22/04/2018 - 17:42

Los antinacionalistas tambien vamos a persistir,que no les quepa ninguna duda.

#27 Mefisto, BARCELONA, 22/04/2018 - 16:29

A ESTE FULANO, LA PERPETUA ...

#26 Vlac, Barcelona, 22/04/2018 - 16:23

Nunca entenderé como unos sinvergüenzas que el 6 y 7-O destrozan la economía catalana, no dimiten y además son capaces de presentarse a unas nuevas elecciones.
Si tuvierais algo de dignidad, moral y ética, habríais dimitido todos. Sois chusma y chusma de primera magnitud !!!
Ah ! Y no tenéis ni puta idea de lo que es la democracia constituciona