Política · 22 de Novembre de 2010. 17:27h.

El consell assessor de la CCMA, contra el cara a cara

El debat electoral va tenir 612.000 espectadors de mitjana i el 21,5% de quota

El consell assessor de la CCMA, contra el cara a cara

Els membres del consell assessor, en una foto d'arxiu

El consell assessor de continguts i de programació, òrgan assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha manifestat el seu "desacord amb els criteris establerts pel consell de govern per a la cobertura informativa de les eleccions al Parlament de Catalunya als mitjans de comunicació de la CCMA", així com del cara a cara entre José Montilla i Artur Mas.

"No és acceptable l’establiment de debats cara a cara entre les dues principals forces polítiques, marginant la resta de partits. Un debat d’aquestes característiques no s’ha donat mai a la televisió pública catalana, ja que trenca el criteri d’equitat i fa oblidar que es tracta d’unes eleccions d’un sistema parlamentari i no pas presidencial. No es poden primar unes opcions sobre les altres. El bipartidisme no es correspon amb la realitat catalana, en què moltes vegades el paper de les forces minoritàries és decisiu per a l’elecció de la Presidència de la Generalitat i del Govern", ha indicat.

Aquest òrgan assessor també ha assegurat que "per renovar el sistema, els partits i forces polítiques no parlamentàries haurien de disposar d’una mínima igualtat d’oportunitats informatives". I ha afegit que "rebutja el sistema dels anomenats blocs electorals" i "que cal evitar la imposició de senyals realitzats per les formacions polítiques, que només es podran fer servir amb caràcter excepcional i degudament justificats".

Per la seva banda, el debat electoral celebrat diumenge al plató de TV3 va ser vist per una mitjana de 612.000 espectadors, amb el 21,5% de quota, segons dades de Kantar-media. El debat entre els sis candidats amb representació parlamentària va tenir una durada de 150 minuts, a partir de les 22.00, i va arribar al minut de màxima audiència a les 22.50, amb 768.000 espectadors i el 23,2% de quota. En aquell moment, el candidat d’ERC, Joan Puigcercós, intervenia per introduir el tercer del sis blocs en què es va dividir el debat, i que es referia a l’Estat del benestar.

A més, cal destacar que la transmissió del debat, que va ser el segon programa més  vist del dia a Catalunya, va registrar una audiència acumulada (el total de persones que el van veure un  mínim d’un minut) d’1.496.000 espectadors, xifra que equival al 21,5% de la població.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Andreu, Hospitalet, 23/11/2010 - 00:50

Tots aquests hipòcrites del CCMA que parlen de pluralitat representen els partits del Parlament (ERC inclosa) i són els mateixos que han prohibit que Reagrupament i Solidaritat tinguin dret als espais gratuïts electorals. Quina colla de cínics.

#4 Frank, Berga, 22/11/2010 - 20:59

Lo de Montilla es un intento de ganar lo que ha perdido durante 4 años por dejarse mangonear por los nacionalistas y intentando ser mas catalanista que los de CiU. Si el PSC hace una copia de CiU, a la gente le gusta siempre lo original a la copia.

#3 Carles, Barcelona, 22/11/2010 - 19:13

Però si fa pena, els de sempre i a sobre els hem de pagar la campanya electoral amb els nostres impostos. Així mai canviarà res, votaré Solidaritat que, com a mínim, no es tallen i diuen les coses pel seu nom.

#2 mireia, girona, 22/11/2010 - 18:40

Jo també vull un debat Carretero Montilla o Carretero Mas. O tots moros o tots cristians.

#1 Alexei, Barcelona, 22/11/2010 - 17:55

Colló, quanta audiència.... Voleu dir que no s'inventen aquestes xifres? No sé com encara hi ha gent que amb en Montilla i/o en Mas en pantalla no canvien de canal... inexplicable.