Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2020. 22:15h.

El Consell de Garanties ja va dir que el president ha de ser diputat

Va dictaminar que “és elegit pel Parlament d’entre els seus membres”

El Consell de Garanties ja va dir que el president ha de ser diputat

Quim Torra

El Consell de Garanties Estatutàries va dictaminar que no es podia ser president de la Generalitat sense ser diputat. Ho va argumentar en l’informe que va elaborar l’abril de 2018 sobre una possible investidura a distància de Carles Puigdemont.

“Al contrari del que succeeix en la investidura del president del Govern de l’Estat, el president de la Generalitat és elegit pel Parlament d’entre els seus membres”, va afirmar en un dels punts del dictamen en el que rebutjava una investidura telemàtica de l’expresident català.

El Consell de Garanties Estatutàries citava expressament l’article 67.2 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i afegia que el president de la Generalitat “està sotmès” al reglament del Parlament perquè és “membre de la cambra catalana”.

El dictamen insistia en relacionar la condició de diputat amb la de president del Govern quan al·legava que la majoria parlamentària té la facultat per “proposar i atorgar la confiança al diputat o diputada que reuneixi els requisits per ser elegit president”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 06/02/2020 - 01:05

"EL MUNDO @elmundo
El empresario J. Soler ha reconocido en la A. Nacional que pagó el viaje del defensor del Pueblo catalán, Rafael Ribó, a su pareja y a su hija en el avión privado que fletó para asistir a la final de Champions de 2015"

Per posar urnes, per posar pancartes i ara per anar a veure un partit de futbol

Aviat no es podra ni re