Publicitat
Política · 4 de Març de 2020. 19:32h.

El Consell de Garanties veu el decret d'habitatge "inconstitucional"

Ciutadans denuncia que “dóna ales a l’ocupació il·legal”

El Consell de Garanties veu el decret d'habitatge "inconstitucional"

Damià Calvet (foto: Parlament)

El Consell de Garanties Estatutàries troba “inconstitucional” el decret llei per millorar l'accés a l'habitatge que ha aprovat aquest dimecres al Parlament amb els vots de Junts per Catalunya, ERC, Catalunya en Comú i la CUP. L'òrgan consultiu considera que la definició que fa la llei de “habitatge buit” vulnera dos articles de la Constitució que protegeixen el drets dels propietaris a recuperar els pisos ocupats.

El decret afirma que un habitatge buit és aquella que “roman desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys” i afegeix que l'ocupació il·legal “no impedeix que es pugui considerar buida un habitatge”. Això és el que per unanimitat el Consell de Garanties assenyala inconstitucional i qualifica de “irracionalitat”.

Ciutadans denuncia que la Generalitat creu que el decret “un litigi judicial etern per donar ales precisament a l'ocupació il·legal i a les màfies que exploten als més febles”, en comptes de buscar solucions al problema de l'accés a l'habitatge i “posar facilitats” a les famílies per recuperar els pisos ocupats.

La llei obliga els bancs i grans forquilles -propietaris de més de 15 immobles- a oferir un "lloguer social" a les famílies vulnerables abans de desnonar-les, tot i que estiguin ocupant un "pis buit" sense cap tipus de contracte.

“El dret a l’habitatge, que constitueix un mandat per als poders públics però, alhora, també condiciona l’ús del bé per part del propietari, quant al respecte a la funció social, en cap cas pot emparar una restricció tan incongruent i contradictòria amb l’ordre constitucional com la que és objecte aquest dictamen”, indica el Consell de Garanties Estatutari.

També afegeix que les ocupacions il·legals per la força o la via dels fets consumats són “susceptibles de perjudicar injustament aquelles persones i famílies que, també en situació de necessitat, opten per les vies regulars i reglamentàries per accedir a habitatges socials”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 04/03/2020 - 21:23

Osti, osti, osti... Donaireeeee!!!!! Guaita el que fan els teus!!! Però no eren els malalts espanyols i les seves lleis els que recolzaven els okupes????

#1 Menjamela Grandi, Anapurna, 04/03/2020 - 20:56

Que se lo expliquen al mozo Donnadie.
Aquí tienes tu republiqueta islámica de Qatarlunyistán, pasmao, dirigida por el consejero de Asuntos Sociales.
¡JAJAJJAJAJJA!!