Publicitat
Política · 24 de Juny de 2019. 18:09h.

El Consell de la República treballa

Rep la Flama del Canigó a Waterloo

El Consell de la República treballa

El Consell de la República ha informat de l’arribada de la Flama del Canigó a la residència de Carles Puigdemont a Waterloo. Aquesta revetlla, la flama del Canigó, a més de Brussel·les, també s'ha traslladat fins a Hamburg, Edimburg i Ginebra, on hi ha els polítics que han marxat.

La Flama del Canigó també ha arribat al Parlament. La cerimònia d'arribada de la flama ha tingut aquest any una càrrega simbòlica afegida: la flama s'ha transportat amb quinqués amb llaços grocs per demanar la llibertat dels líders independentistes i dels polítics empresonats.

La Flama ha arribat, com és tradició, de la mà d'Òmnium Cultural. Aquesta vegada, però, no ha estat el president de l'entitat qui l'ha entregat al president del Parlament, ja que Jordi Cuixart fa més de 8 mesos que és a la presó madrilenya de Soto del Real.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha dit en rebre la Flama que “avui més que mai, la Flama del Canigó, la Flama de Sant Joan, representa els anhels de llibertat, la reivindicació de llibertat. De la llibertat de tots i cadascun de nosaltres com a ciutadans, però també de les llibertats nacionals del país”.

La tradició de baixar la flama des de la muntanya que li dona el nom i fer-la arribar a tots els municipis de parla catalana data del 1955. Des del restabliment del Parlament, l'any 1980, és costum que sigui el president de la cambra qui faci la rebuda oficial.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Fotos históriques, Wasdekool, 25/06/2019 - 10:08

Una gran foto, el tio del mitg amb un quinquè dels xinos a 2 Euros 50, el cappelat que sembla escapat de St. Boi i l'altre amb una samarreta groga molt elegant. Una gran representació de la república a l'alçada del Mont Rushmore als Estats Units.

#15 Flanagan, Tabarnia City, 25/06/2019 - 09:22

Lo triste es que ni los indepas ponen los 10 euros para que este viva a todo trapo.

#14 Marcel-li, Barcelona, 25/06/2019 - 09:01

La covardia del que porta el cartell es d'un nivell colossal, fins i tot no va moure ni un peu per anar a veure l'agonia de la mort del seu propi pare. I aquest i tota la trepa fugida com rates es volien postular com a "defensors de la terra". Una colla de caragirats que tenen sort de tenir un ramat hipnotitzat que manipulen. "ho tornarem a fer"

#13 Pedro Vidal, Barcelona, 25/06/2019 - 00:48

El cartelito del Puig debe referirse a que volverán a huir como ratas cuando llegue el momento.

#12 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 24/06/2019 - 23:29

La República va de coña. Cada vez son más los que viven como reyes trabajando para ella. Pero ojo con tocar las llamas; pueden acabar ardiendo. La Flama del Canigó puede ser la Flama de Puigdemont. A la hoguera!