Publicitat
Política · 26 d'Octubre de 2020. 16:57h.

El Consell d'Europa descarta referèndums unilaterals

Pere Aragonès demana una consulta a la presidenta de la Comissió Europea

El Consell d'Europa descarta referèndums unilaterals

La Comissió de Venècia del Consell d'Europa ha establert que és il·legal convocar un referèndum en supòsits no permesos per la Constitució de país on se celebri, segons informa La Vanguardia.

L'informe remarca que "no es poden celebrar referèndums si la Constitució no els preveu", com per exemple quan el text sotmès a consulta és "matèria de competència exclusiva del Parlament".

També subratlla que la llei que regeixi la celebració d'una consulta "no pot ser adoptada ad hoc per a un referèndum específic", tal com va fer al Parlament, que va aprovar la llei que va convocar la votació d'autodeterminació el 6 de setembre, a un mes de l'1-O.

Justament avui, el president en funcions, Pere Aragonès, demanat un referèndum d'autodeterminació, en la conferència telemàtica de presidents autonòmics davant la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que estava present perquè un dels punts a tractar era el repartiment dels fons europeus de reconstrucció.

"Catalunya és un país europeu, profundament compromès amb la Unió Europea i la nostra aspiració és poder participar amb la nostra pròpia veu, com fan tots els estats. Aquesta aspiració tan sols es pot resoldre amb més democràcia, com es resolen tots els conflictes polítics a Europa", ha dit.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 Pepet, Sabadell, 27/10/2020 - 18:53

... És multimilionària!
També cal acabar amb la corrupció, que és general, i amb l'economia subterrània; per això només cal reforçar la inspecció d'hisenda i aplicar multes exemplars que facin desistir de resoldre el delicte pagant-les.
No cal buscar tres peus al gat, és molt més fàcil.

#23 josep miquel, calella, 27/10/2020 - 11:53

Pere : busca en el palau de la Generalitat la frase de Tarradellas : " en politica es pot fer tot menys EL RIDICUL" i si no la trobas podria ser que estigui grabada en el refugi antiaeri que heu trobat al cap de 80 anys d´acabada la guerra.

#22 VRaptor, Alicante, 27/10/2020 - 11:25

La imagen que da La Vanguardia del hecho es muy representativa. Se ve al Presi en funciones con cara de pasmo, seguramente corresponde al momento en que aparece Ursula von der Leyden respaldada con las banderas de la CE y la de España. Creo que ya sabe lo que piensa la CE del "prouses".

#21 no soy nadie, barcelona, 27/10/2020 - 09:29

Empiezo a sospechar que tantos años de sexo endogámico comienza a dar perfiles de retrasado, afortunadamente, este rasgo genético fallido acabará exterminandolos, la pregunta es si antes no nos cansaremos los demás y les cruzaremos la cara, porque es dificil, YA, aguantar tanta imbecilidad.

#20 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/10/2020 - 01:28

Una atonita Ursula li ha dit al Sanches :

¿ I aquest irrespectuos nen amb barba consentit i maleducat dient bajanades qui cony es ? ¿ d´on ha sortit ? ¿ que ningu li ha ensenyat que quan els grans parlen les criatures han de callar ?

Respon el Sanches : el catalan.