Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2013. 20:32h.

El Consell per a la Transició Nacional "no és una ONG"

Salvador Cardús surt “espantat” de la reunió constitutiva de l'ens assessor per la “magnitud dels objectius”

El Consell per a la Transició Nacional "no és una ONG"

Cardús, sortint de la reunió

El catedràtic de sociologia, Salvador Cardús, ha sortit “espantat”, pel volum de feina i per la magnitud del projecte, de la reunió per constituir el Consell Assessor per a la Transició Nacional. L’acte s’ha celebrat durant hora i mitja al Palau de la Generalitat i ha servit per perfilar l’agenda dels 15 membres que el composen.

“Surto espantat per la magnitud dels objectius que tenim al davant”, ha dit Cardús a les portes de la Generalitat, per desmentir la idea de “qui s’imagina que això que estem pensant és fer una ONG”.

L’òrgan consultiu del Govern, depenent del departament de Presidència, ha començat a caminar amb l’absència del catedràtic d’Economia, Germà Bel, però amb la incorporació de Rafel Grasa, el director de l’Institut Català Internacional per la Pau com a catorzè membre.

L’estrena del Consell també ha servit per nomenar la doctora Núria Bosch vicepresidenta de l’ens. L’organisme s’expressarà mitjançant els informes que redactin els experts, segons ha dit el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la trobada.

L’objectiu dels informes és dibuixar les estructures d’Estat -en l’àmbit d’agències, servei exterior o banc central-. Un segon paquet anomenat ‘processos’, que s’encarregarà d’estudiar les possibles vies per realitzar una consulta i les relacions de Catalunya amb la comunitat internacional.

Un altre dels àmbits en el qual treballaran serà l’econòmic: com es repartiran els recursos entre administracions o com s’ha d’articular la successió dels contractes en els quals una de les parts és l’Estat espanyol.

Malgrat la intensa tasca que els espera, segons han dit tant Cardús com la periodista Pilar Rahola, la ciutadania no començarà a veure “resultats tangibles” fins d’aquí a un any.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#18 enric, barcelona, 12/04/2013 - 10:51

¿La Rahola, podrà compatibilitzar aquesta "feina" amb les seves intervencions a Telecinco ? Em preocupa molt. Soc gran admirador d´ella i de Carmen de Mairena.

#17 joan, badalona, 12/04/2013 - 10:00

El primer que podrien fer és treure la Rahola d'aquí al mig si volen que funcionin. A Badalona ja en tenim prou quan fa safareig a plaça. Volem gent seriosa...!

#15 Gerard, Barna, 12/04/2013 - 07:58

Podeu aclarir si l'absència de Germà Bel respon a un compromís paral·lel o si ha rebutjat l'encàrrec? Gracìes.

#14 viriato, barna , 12/04/2013 - 07:47

ALA unos cuantos/as mamandurrias a chupar de la teta , total para luego tocarnos los cullons a todos hables ctalan o no seas aborigen o no.
Imagino que son todos de la misma cuerda para que no haya discrepancias y se venda la unanimidad de cataluña.

#13 JRRiudoms, Barcelona, 12/04/2013 - 01:07

Espero que el catorzè membre, quan arribi l'estiu, no suspengui cap reunió de treball... A un servidor, li va suspendre una entrevista concertada temps abans perque "donat que ja estem a l?estiu". Crec que la suspensió va ser més per raons ideològiques/religioses que no pas per raons estacionals.