Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2022. 17:19h.

El conseller cupaire

Només Elena i la CUP demanaven una autoritat externa de control dels Mossos

El conseller cupaire

Les dues principals propostes que eren a la gènesi de la comissió d'Estudi sobre el Model Policial al Parlament, creada a instàncies de la CUP, no han prosperat. D'una banda, la cambra ha tombat la creació d'un mecanisme de control independent i extern que avaluï les actuacions dels Mossos d'Esquadra, tal com pretenien el conseller d'Interior Joan Ignasi Elena i els anticapitalistes, i de l'altra, ha caigut la proposta d'eliminar les bales de foam.

Després de més de 22 jornades de treball per les quals han passat un centenar de compareixents, la comissió va votar divendres les conclusions dels grups parlamentaris a la seva última sessió i es va constatar el fracàs dels objectius d'Interior i de la CUP, que a través del seu acord amb ERC per a la investidura de Pere Aragonès va aconseguir posar en marxa la comissió parlamentària.

Els socialistes, amb Junts, Ciutadans i Vox van tirar per terra la idea de crear el mecanisme extern que fiscalitzi l'actuació dels Mossos. I en el cas dels projectils de foam va ser ERC que en va evitar la prohibició completa i només va permetre la revisió del seu ús i l'eliminació dels anomenats SIR-X, els més lesius.

Tot i que ERC, la CUP i els comuns presentaven idees semblants per donar forma a la creació de l'autoritat externa de control, Junts, PSC-Units, C's i Vox les van tombar totes i van frustrar un aval parlamentari al plantejament del Departament d'Interior.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat