Publicitat
Política · 3 de Febrer de 2011. 19:13h.

El conseller de Salut diu que "no és el moment" del copagament

Critica els anteriors Governs per prendre "no-decisions"

El conseller de Salut diu que "no és el moment" del copagament

Boi Ruiz, a la comissió de Salut

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que "no és el moment" d'instaurar el copagament en el sistema públic sanitari a causa de la crisi econòmica. Ha acusat els anteriors governs catalans i estatals de prendre "no-decisions" perquè "ens hauria posat en un forat (econòmic) menys petit ara".

Ruiz ha indicat que "sent fidel al principi que el copagament és un instrument no per finançar el sistema sanitari, que també, però no per finançar-lo, aquest és un tema rellevant a reprendre en el moment en què sortim d'aquest forat en què estem en aquests moments".

El conseller ha insistit que "el copagament no ens trauria a curt termini, amb dos anys, d'aquest forat, el copagament ens hauria posat en un forat menys petit ara, com altres decisions que no es van prendre en el seu moment des de l'Abril Martorell; hi insisteixo, no estaríem en aquest pou si haguéssim pres les mesures que tocava prendre en el seu moment".

Segons el titular de Salut, el copagament és inviable en aquests instants "amb 600.000 persones aturades, amb una congelació de pensions, etcètera".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Tere, Barcelona, 04/02/2011 - 10:02

En tots els CAP del pirineu els metges i infermeres estan cobrant una fortuna per fer guardies fantasmes en les que gairebé no veuen cap pacient i en canvi els hi estem pagant milers d'euros per no fotre brot.
Tot per interès polític de l'alcalde del poblet de turno
hi ha crisi o no?

#5 Kropotkin, Vic, 04/02/2011 - 09:19

Ya llegará el momento. Jua, jua, jua,... La medicina privada está de celebración. Jua, jua, jua,...

#4 pepillo, barcelona, 03/02/2011 - 20:34

O sea, que no solamente se pagará a los laboratorios y a los hospitales con los retrasos de ahora, sino que simplemente se dejará de pagar.

#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 03/02/2011 - 19:45

Una contribución de los asegurados aunque fuera muy pequeña reduciría la carga de trabajo de los médicos y el gasto desaforado en medicinas.
En Alemania se pagan 10 euros por la primera visita a médico de cada trimestre.
En medicinas debiera evitarse que los envases contengan demasiadas unidades

#2 CASA MARCOS, PALS, 03/02/2011 - 19:34

Ni copago ni leches, primero sanee su casa, el Pabellón Ave Maria, y luego hablamos. Allí no penca ni el tato, todo son intrigas, trapicheos y derroche. Saque de una vez a los que no son ni contratados, controle el consumo de luz y gas y mire facturas ya!!!!