Publicitat
Política · 12 d'Octubre de 2009. 09:56h.

El Constitucional admet que Catalunya és una nació

El tribunal nega tanmateix que tingui rellevància política o jurídica

El Constitucional admet que Catalunya és una nació

El TC respectarà la llengua

El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit respectar l'ús del català en el sistema educatiu, encara que amb una interpretació complexa, segons informa La Vanguardia. Malgrat això, hi haurà pautes interpretatives per a assegurar la igualtat de tracte amb el castellà i es perseguirà eliminar tota possibilitat que Catalunya evolucioni cap a una societat monolingüe en català, la major preocupació dels magistrats del TC.

El deure de conèixer el català per part dels ciutadans de Catalunya serà, per tant, matisat. El propòsit és convertir el coneixement de la llengua catalana en un objectiu legítim i plausible, però gradual i no imposat en tots els supòsits. S'admetrà, per exemple, que el domini del català sigui un mèrit especial per a accedir a una plaça com jutge a Catalunya, però no un requisit imprescindible.

La Vanguardia explica que el TC accepta la definició de Catalunya com nació és per a subratllar la seva dimensió cultural, amb senyals propis, com l'idioma. Però no s'admet que aquesta naturalesa de nació tingui rellevància política ni jurídica, en el marc d'una sobirania que s'estima i subratlla com indivisible i del poble espanyol en el seu conjunt.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Kropotkin, Vic, 13/10/2009 - 10:55

Además, afirma que aqui no se roba nada porque los nazionanistas nunca chorizan nada y lo dan todo por la patria. Además, el Constitucional admite que el Sol gira alrededor de la Tierra y que siempre será asi... ¡Que visión la de estos individuos!

#14 Vilanova, Vilafranca, 13/10/2009 - 10:16

Avui dia és impensable construir una societat monolingüe, sigui en català, castellà o qualsevol altra idioma, per tant la discussió no té cap sentit. Anem cap a societats multilingües, multiculturals i multireligioses.

#13 Vicent, Vendrell, 13/10/2009 - 00:19

L estatut ja era descafeinat d inici, a Madrid el van raspatllar i retallar encara mes, i tot perque ara quan l aprovin ens ho venguin tot com una gran victoria, quan en realitat l estatut ja ha estat un bluf des del principi

#12 MARC-SABATES.COM, REPUBLICA CATALANA 2013., 12/10/2009 - 20:11

CATALUNYA SOM UNA NACIO //*//
MARC-SABATES.COM

#11 Ben, Reus, 12/10/2009 - 19:26

Si us plau, pareu de marejar-nos amb l'estatutet de la Moncloa i el TC espanyol. Ens avorriuuuuuuuuuu! Som una nació diguin el que diguin les lleis injustes espanyoles i els seus titellaires, i ja no en tenim prou amb la merda que ens ofereixen.