Publicitat
Política · 11 de Maig de 2010. 16:02h.

El 'corcó' del tripartit

El diputat del PPC Rafael López 'repassa' els programes electorals de PSC, ERC i ICV

El 'corcó' del tripartit

Rafael López, amb Dolors Montserrat, en una foto d'arxiu

El diputat del PP de Catalunya Rafael López ha esdevingut un veritable 'corcó' per al tripartit en el tram final de la legislagura. López ha agafat els programes electorals de PSC, Esquerra i ICV i ha presentat una bateria de preguntes per a saber què han fet exactament després de quasi quatre anys al Govern. En cada pregunta recorda un objectiu electoral, demana si s'ha dut a terme, quin ha estat el pressupost executat i si el Govern considera que s'ha assolit l'esmentat objectiu.

En el cas d'Esquerra, per exemple, posa també el dit a la llaga en alguna qüestió, com en la transparència a l'Institut Ramon Llull, dirigit ara per l'exconseller en cap Josep Bargalló. "En referència a la proposta de 'garantirem la transparència en la programació i la gestió de l'Institut Ramon Llull i els seus nomenaments" pegunta.

Bargalló, per exemple, va comparèixer al Parlament per a explicar la presència de Catalunya a la Fira de Frankfurt, però no ha fet una aportació concreta de les despeses ni tan sols va lliurar als diputats el recull de premsa internacional per a saber l'impacte.

També n'hi ha d'altres: a ICV-EUiA els hi demana pel "traspàs de l'Institut del Teatre a la Generalitat", que era un compromís d'aquesta formació, o "elaborar el mapa dels ensenyaments artístics".

I al PSC, entre d'altres, sobre el compromís d'impulsar "programes de formació i capacitació que fomentin l'accés de les dones a l'esfera pública i la seva participació en els àmbits de decisió econòmics, socials i polítics" o al de "donar suport, juntament amb el municipalisme català, als processos de coordinació, intercanvi d'experiències i enfortiment del municipalisme democràtic dels països del Sud".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pau, Quinta Província, 12/05/2010 - 10:21

Enric,company,pregunta-li al so Alexandre per aquest tema, Terres del Ebre: Comunitat Autònoma o perifèria de Barcelona. Gracies!

#7 Pau, Quinta Província, 12/05/2010 - 10:16

Enric,pregunta-li al so Alexandre per aquest tema, Terres del Ebre: Comunitat Autònoma o perifèria de Barcelona. Gracies!

#6 enric, barcelona, 11/05/2010 - 23:37

el dijous 13 a les 18,30 en Victor Alexandre ens explica com sortir-nos-en de tot aquest embolic als Jesuïtes de casp (casp 27) Barcelona. Catalunya : estat d'Europa o perifèria de Madrid.

#5 TONI, BARCELONA, 11/05/2010 - 21:04

No espero que le contesten. CIUDADANOS llava preguntando cuandos familiares han colocado los del Tripa-hartitos y hasta la fecha no han dicho ni mu.

#4 charlie, barcelona, 11/05/2010 - 20:18

Es uno de los pocos diputados del PP que trabaja!! felicidades Rafael por las inicitivas!!