Publicitat
Política · 27 de Juliol de 2020. 09:49h.

El coronavirus, a punt de sortir de mare

Torra admet que estem "en una situació crítica"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut en roda de premsa per advertir que “la situació és crítica” i remarcar que “ens hi va la vida”. Tot i això ha fet una crida, en anglès, perquè els turistes visiten el Principat. “Catalunya és una destinació turística responsable”, ha dit.

Torra ha reconegut que “l’evolució de les dades és molt preocupant” i ha explicat que hi ha “75 pacients a les UCIS catalanes”. “L’impacte als hospitals no és gaire important però va creixent”.

El president ha remarcat que “prendré les decisions que calgui sense que em tremoli el pols”. “No em doblegarà cap pressió no cap lobbie”, ha deixat clar. “Els rebrots estan tenint molt impacte a l’atenció professional”, ha advertit.

Malgrat apuntar que els casos són més “lleus”, ha sentenciat que “aixeco la bandera negra d’alerta”. “Pot derivar a molt pitjor quan es desborda l’atenció primària i arriba als hospitals”, ha dit. L’objectiu és “evitar que la tensió es traslladi als centres hospitalaris”.

Torra ha reclamat als joves que “un ‘botellón’ és un acte d’insolidaritat”. També ha volgut “reclamar al govern central els recursos que aquest país necessita”. Igualment ha reivindicat que “hem fet de la transparència la manera de gestionar d’aquesta pandèmia”.

“No m’espolso les responsabilitats, estem aquí donant la cara”, ha manifestat. Finalment ha anunciat un “expedient sancionador” a la Sagrada Família per una missa que el Procicat va demanar no fer.

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#52 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ..PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER LA TEVA SALUT I LA DELS TEUS FAMILIARS , QUIM TORRA ESTA OBSESSIONADO CON CONFINAR A TODA CATALUNYA SOLO ASI SE SENTIRA BIEN PERO NO SE ATRE, 28/07/2020 - 11:16

¿ POR QUÈ CERRARON LLEIDA Y EL SEGRIA Y NO U FAN EN BARCELONA Y HOSPITALET DEL LLOBREGAT ? Cuando juntas tienen mas contagios que LLEIDA Y EL SEGRIA . Balla injusticia no cojen la misma bara para una CIUDAD O PARA OTRA . Esta GENERALITAT ESTE GOVEDRN CATALÀ .CONFINAR LUGARES CONTAGIADOS ,SR TORRA EL VALLES ORIENTAL NO LO ESTA

#51 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 28/07/2020 - 09:50

Más rastreadores y menos asesores. Países como Noruega reconvirtieron a cientos de funcionarios, la formación necesaria es de apenas 4 horas, basta saber usar un teléfono y una base de datos. Aquí, contrataron a Ferrovial por 17 MEUR para solo 120 rastreadores. La mordida debe haber sido de escándalo.

#50 dúo COLAU - MANUEL VALLS, bcn, 28/07/2020 - 09:37

0% TURISTES !

100% MENAS !

WELCOME NARCO-PISOS !

vota COLAU o MANUEL VALLS

#50.1 Flanagan, Tabarnia City, 28/07/2020 - 12:26

Jajaja,mas madera dels comuns y psc
cronicaglobal.elespanol.com/ politica/albiol-descubre-aguje ro-28-millones-facturas-pendie ntes-guanyem-psc_371505_102.ht ml

#49 Kropotkin, Bic, 28/07/2020 - 08:50

Acontinuación garantizó que Cataluña era segura para el turismo... Para hoy se espera la declaración de que la Republiqueta es inminente... Jua, jua, jua,...

#48 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ..PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER LA TEVA SALUT I LA DELS TEUS FAMILIARS SI NO MULTA POR NO PONERTELA , ELS AJUNTAMENTS AQUI TAMBIEN TIENEN CULPA DELS NOUS CONTAGIS SI POR MIRAR PARA OTRO LADO Y , 28/07/2020 - 08:47

QUIM TORRA, LA SITUACIÓ ES MOLT CRITICA .Pero es què ja molta Gent que no es comporta no fa be les coses Y aquestes persones LES POLICIAS LOCALS Les te que perseguir y multar . Acabo de his a pasear por 4 calles del Poble de Cardedeu he contado 18 persones sense portar LA MASCARETA Son un PERILL Se tienen que MULTAR ja ..