Publicitat
Política · 19 de Maig de 2010. 20:33h.

El culebrot de l'Estatut

El sisè esborrany de sentència tampoc s'aprova

El culebrot de l'Estatut

María Emilia Casas, presidenta del Tribunal Constitucional

El ple del Tribunal Constitucional (TC) no ha votat aquest dimecres la nova ponència sobre l'Estatut per emetre'n sentència. Era la sisena vegada que es proposava un text als magistrats i la primera que ho feia un del sector conservador, Guillermo Jiménez.

Els magistrats conservadors han valorat que les retallades es quedaven curtes i els progressistes, tot el contrari. Davant la impossibilitat d'arribar a un consens, els magistrats han decidit que la presidenta del TC, María Emilia Casas, assumeixi la redacció d'una nova ponència, que serà la setena.

A l'ordre del dia no només hi havia l'Estatut sinó també altres temes que el tribunal ha d'abordar. Les converses sobre l'Estatut han arribat a última hora del matí i han continuat a la tarda. Finalment, la proposta no s'ha arribat a sotmetre a votació.

Guillermo Jiménez hi presentava la ponència que ha anat elaborant en les últimes setmanes i que suposa anul·lar més d'una vintena d'articles de l'Estatut. La proposta, però, no ha comptat amb el suport necessari del ple. Jiménez ha optat per retirar la ponència abans de ser votada i així renunciar a redactar més propostes. Ara serà María Emilia Casas qui s'encarregarà de redactar la setena proposta.

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha valorat el nou canvi de ponent al TC com "un autèntic culebrot impresentable: portem ja tres canvis de botxí". Ridao ha afegit que "potser això servirà als que esperen que la sentència es retardi, per no haver de dir què farien el dia després i que no se’n parli abans d’eleccions, però s’equivoquen. És un miratge". Segons Ridao, "com a molt el canvi voldrà dir que la
sentència pot ser dolenta, o molt dolenta, però més val que ens anem preparant".

Josep Antoni Duran i Lleida, de la seva banda, ha afirmat que “un cop més aquest Tribunal Constitucional demostra la seva incapacitat per dictar una sentencia sobre l’Estatut de Catalunya. Ho han intentat sis vegades, hi ha hagut tres ponències diferents i, per tant, lògicament aquesta realitat ens porta a tornar recordar el que diu la llei: que o bé d’ofici -i en aquest cas crec que el Tribunal Constitucional hauria de prendre consciència de la seva incapacitat per dictar sentència- o bé a instàncies de part, el tribunal es pot declarar incompetent sobre aquest assumpte”.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Torrescárcela, Barcelona, 20/05/2010 - 15:34

Llos partidos políticos no deberían meter la mano en el nombramiento de los jueces del tribunal constitucional, q en el fondo es el verdadero problema, cualquier intromisión o amenaza al mismo, como la del Tripartido y la de CIU, es 1 tejerazo.

#17 Miquel, BCN, 20/05/2010 - 11:27

Recordeu: No col·laboreu amb els espanyols ni amb el TC a fer desaparèixer Catalunya del mapa - Tapeu-vos la E de la matrícula amb el CAT - http://www.cal.cat/Portals/0/FotosContingut/CAL/cat.GIF

#16 Bianor, Patria de Prim, 20/05/2010 - 10:19

La situació es caòtica es frega el enfonsament.El Alí Patxa d´Íznajar no ha pogut anar a la cort del Gran Khan per demanar ajuda.Començar una guerra sense tindre la seguretat de guanyar-la es de gili...llas!!

#15 Bianor, Patria de Prim, 20/05/2010 - 10:13

El cap dels exèrcits estel blau ha declarat que les divisions cuirassades taifa les han estat vençudes.La batalla de Terol Const segueix enferrissada però ja és 2ª.Els comandos Forçes Mercantils Intervenció senyalen els objectius als NeoCarolingis.

#14 Ramon, Barcelona, 20/05/2010 - 09:54

Exemple CARRACUCA d'aquí baix: insults, menyspreu i prepotència primària. Ni cas. Independentistes, llegiu en Cardús i comencem a fer les coses d'una altra manera. La fermesa no està renyida amb l'educació. INDEPENDÈNCIA !