Política · 21 de Gener de 2019. 22:57h.

El ‘currículum’ de Bea Talegón

La periodista passa d’elogiar Rosa Díez a identificar-se amb l’independentisme

El ‘currículum’ de Bea Talegón

Beatriz Talegon, en un acte de campanya d'ERC a les eleccions del 21-D

La periodista Bea Talegón va ser secretaria general de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes, va militar en el PSOE i considerava que l’exlíder d’UPyD, Rosa Díez, era una “gran política”. Ara, en canvi, és una defensora de l’autodeterminació de Catalunya i el seu nom sona per integrar-se en la candidatura que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, vol impulsar per a les eleccions europees.

Talegón va saltar a la fama al febrer de 2013, durant el Congrés de la Internacional Socialista a Cascais (Portugal) quan va responsabilitzar els líders socialistes de les mobilitzacions socials per la manca de resposta davant la crisi econòmica. “Com pretenem promoure la revolució des d'un hotel de cinc estrelles a Cascais, arribant en cotxes de luxe. Em pregunto de veritat si nosaltres podem donar-li als ciutadans una resposta”, va etzibar-los.

beano-indepe1.png

És llicenciada en Dret, directora d’Opinió de Diario 16, tertuliana del programa Preguntes Freqüents de TV3 i columnista en diversos mitjans digitals. Es declara no independentista, però defensa la causa perquè “em sembla legítima i cada vegada més lògica i necessària”.

De fet, la periodista va participar en el tancament de campanya d’ERC en les passades eleccions del 21 de desembre de 2017, així com en altres actes organitzats per entitats independentistes per “la democràcia, la solidaritat i fraternitat davant la repressió”.

Actualment, Talegón és una de les integrants del Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, un nou organisme que el govern de Quim Torra ha creat per promoure el dret a decidir. Abans, però, va militar a les files del PSOE, on va arribar a ser assessora tècnica de l’Oficina europea del govern de Castella-la Manxa i, posteriorment, assessora del grup socialista europeu.

La tertuliana va apostar per Pedro Sánchez després de vèncer Susana Díaz en les primàries socialistes. “El PSOE ara tornar a ser d’esquerres. Ara sí, arriba el moment de tornar a casa”, va afirmar el 21 de maig de 2017 al seu compte de twitter. Mesos després va demanar “disculpes” per haver confiat en el PSOE, ja que va descobrir que “no es podia esperar res d’ells de República i d’esquerra”.

bearosadiez.png

També va definir l’expresidenta d’UPyD, Rosa Díez, com “una gran política” i “del millor que tenia el PSOE”. A més, va assegurar a les xarxes socials que es tractava d’un partit “necessari”, perquè “van iniciar denúncies per corrupció molt dignes”. Fins i tot va participar en el tercer congrés nacional que va celebrar UPyD a principis del 2017 en qualitat de directora d’opinió d’un mitjà de comunicació, segons va al·legar.

Ara, tanmateix, és una de les defensores del dret a decidir: “cada dia està més clara la independència de Catalunya. L’estan guanyant per mèrits propis dels indepes, però també gràcies a Rivera que està aconseguint que cada dia més gent se solidaritzi amb els indepes. Va de democràcia i me n’alegraré moltíssim quan el poble decideixi!”, va manifestar Talegón a twitter.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Sr Pepito , Lerida, 22/01/2019 - 15:26

Como nadie la ha querido del lado de los que defienden la igualdad entre españoles,ella, para poder vivir sin trabajar tiene que venderse a los golpistas y asi ir tirando.Que pena,que triste es la prostitución!

#8 Mesetario, Meseta, 22/01/2019 - 15:23

Beatriz Talegón va a terminar en el Partido Español Islamista tras haber sido la candidata de Vox en las elecciones europeas.

#7 Protágoras, bcn.España, 22/01/2019 - 11:20

Estos que hablan de "Los pueblos de España" nunca concretan cuáles son esos pueblos. Se refieren al las etnias. Es un pueblo "Los Países Catalanes". Es un pueblo "Cantabria" con derecho a decidir. ¿Quién decide quien tienen derecho a decidir?. Podrá el pueblo de Hospitalet decidir seguir siendo español como lo vota el 80%?.

#5 Tyr, Barcelona, 22/01/2019 - 09:20

Advocada i columnista. Ho sento però no se la pot considerar periodista amb aquestes credencials.

#4 Los juegos del hambre, Panem, 22/01/2019 - 08:37

Un clàssic de "todo por la pasta". Pobra gent, quina colla de saltimbanquis. No havia vist mai res més despreciable que tot aquest ambientillo politiquero.