Política · 10 de Maig de 2019. 15:11h.

El darrer convers

Trias no era partidari de l'"enfrontament" amb l'Estat

El darrer convers

Al final no ha calgut que Xavier Trias, vagi de candidat a les europees per Junts per Catalunya perquè la Junta Electoral ha permès que Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí candidats als comicis del 26 de maig.

Trias, que va perdre les eleccions municipals davant Ada Colau el 2015, és el darrer convers al procés. Durant la seva etapa de conseller de Presidència, líder de CiU a Madrid o alcalde mai es va significar a favor de la independència ni tan sols el dret a decidir.

De fet, el 2010, un any abans de les municipals que el van portar a l'alcaldia, va publicar un llibre "Barcelona, vista per un metge" en el que renegava de la independència. L'obra està escrita per Jordi Cabré, darrer premi Sant Jordi.

En l'obra explica que "en el tema de Catalunya i Espanya, entenc que el que cal és serenitat i estratègia" (pàgina 108) o que "la independència és una cosa massa important per plantejar-la de broma".

"I crec que el ja ha succeït amb l'Estat ja es un avís. No sé si hem estat prou seriosos amb el procés, no sé si sabem tots plegats l'envergadura del que plantejàvem. Vull dir que no sé si vam tenir estratègica. Estratègia col·lectiva", afegeix a la pàgina 109. "S'ha de ser intel·ligent en les reclamacions per poder avançar. Si anem a un enfrontament, jo diria que ho podem passar molt malament".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 JUAN, BCN, 10/05/2019 - 19:43

A buenas horas mangas verdes.

#4.1 Maitetxu, Granollers, 13/05/2019 - 09:02

¿Son de 100 euros los que manga?
Es mi senilidad, no la suya que aprovecha la oportunidad.
No fue ni buen médico ni buen político.
Ahora querrá como todos políticos o no, una jubilación dorada que nada tenga que ver con la lluvia - dorada o no- ,
De lógica aplastante.
De discurso aplatanante.

#3 En Tgggies, Barcelona, 10/05/2019 - 17:20

No us en ggggecogggdeu de quan paggglava a la COPE condemnant l´avogggtament?

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2019 - 16:16

" escrito por Jordi Cabre."

Que es el seu nebot. Tots dos apareixen als Papers de Panama acompanyant als mes il.lustres i prestigiosos delinqüents i satrapas universals. Des de l´expresident de Paquistan a la familia Macri pasant per l´ambit mes intim del president Putin i a membres de la familia reial britanica.

L´aristocracia del barri que

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 10/05/2019 - 16:09

El Chavi Trias diu que el regim del 78 l´asfixia

Clar que l´home tambe a finals del 70 es va fer delegat de CCOO, el sindicat de les seves minyones i el seu xofer, per si venien maldades

A ell no li ha calgut ferse un annagabriel per fugir de cap opresio. Alla nomes te el patrimoni financer que al cap i a la fi es lo mes aserenador que hi ha