Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2011. 17:43h.

El decàleg de Duran per ser ministre

Presenta 10 condicions que donin resposta a una nova etapa per Catalunya

El decàleg de Duran per ser ministre

Duran, durant un acte electoral a Valls

El candidat de CiU a les properes eleccions generals, Josep A. Duran i Lleida, ha presentat un decàleg de condicions que donin resposta a una nova etapa per Catalunya. "La nostra prioritat no és l’entrada en el govern sinó que la nostra prioritat és el decàleg", ha dit.

També ha assegurat que "els reptes que té Espanya per davant són molt importants. Per tant, pot haver la temptació de que se'ns vingui a buscar per donar suport parlamentari o fins i tot, per entrar al govern. Pot existir, no ho sé, però pot existir".

Duran ha volgut remarcar "de quina manera CiU està disposada a poder realment afrontar una implicació en la governabilitat d’Espanya". I ha presentat un decàleg substancial, ja que "si ens hem d’implicar ens hem d’implicar a partir que hi hagi una sèrie de condicions que realment donin resposta a una nova etapa per Catalunya".

Les condicions són:

1. Resoldre el dèficit fiscal: El candidat de CiU assegura que la prioritat és el "pacte fiscal i la reducció del dèficit fiscal". I ha recordat que "Alemanya és partidària de no  passar del 4% i que el dèficit de Catalunya és pràcticament del 9% i s’ha de corregir".

2. Eix Mediterrani: Duran ha afirmat que "el PP no ha apostat per l’eix mediterrani, és veritat i sóc conscient que els presidents de les Comunitats Autònomes governades pel PP sí que hi han apostat, però el PP i el seu candidat com a tal no ho han fet".

3. Infraestructures bàsiques: entre les que ha destacat: el quart cinturó, el desdoblament N-II, que ha assegurat "continua sent una vergonya"; la N-340 que "porta un segle començada i no acabada"; l’autovia de Valls-Montblanc; i la que va de Lleida a la Vall d’Aran. Duran ha dit que són "infraestructures amb valor afegit i no pas per caprici polític"

4. L’aeroport del Prat: Duran ha assegurat que "sense la gestió de l’aeroport del Prat no hi ha possibilitat que CiU s’impliqui en la governabilitat". I ha recordat que "qui diu gestió diferenciada de l’aeroport del Prat diu gestió diferenciada de Sabadell, Reus i Girona"

5. Resoldre problema finançament per a les empreses. "Això implica presentar un pla a Europa en què a partir de crear un banc dolent on se situïn tots els actius tòxics per resoldre aquest problema". I ha afegit que "que d’aquesta  manera la resta d’entitats financeres podran d’una vegada donar crèdit al ciutadà.  I en aquest pla que s’ha de presentar a Brussel·les afegiria també que hi hem de situar els diners que les administracions públiques deuen als proveïdors, fonamental."

6. Pla de xoc en matèria d’atur: El candidat de CiU ha afirmat que "No hi haurà un acord sense el pla de xoc en matèria d’atur de manera immediata, de suport als emprenedors".

7. Mesures en favor de les pimes i autònoms "i que no es toqui ni una coma la llei de morositat."

8. Ampliació de dos anys la disposició addicional tercera de l’Estatut.

9. Defensa de la PAC mediterrània en defensa dels interessos de l’agricutor

10. La Llengua: Duran ha afirmat que "si algú vol el suport de CiU, i per tant la implicació nostra en la governabilitat, ha de tenir molt clar que no ha d’utilitzar mai la llengua com a instrument de confrontació i per tant no ha de qüestionar el sistema d’immersió lingüística de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi ORTEGA LLIBRE, Lleida, 28/10/2011 - 08:46

Se olvido dos puntos en la nota de prensa:

11.Legalizacion de la prostitucion con desgravaciones fiscales.

12 Gratuidad de la sistencia psiquiatrica en la sanidad publica.

#7 don Pelayo, España, 28/10/2011 - 01:37

Pues yo creo que el colega DURAN quiere ser ministro incluso sin cobrar!!!jajajajajajjaja

#6 amoscaciques, girona, 28/10/2011 - 01:36

Que catxondo que és en Duran!!! Serviria per fer monòlegs el paio eh!!!

#5 Marisa, Mataró, 27/10/2011 - 21:13

Ho dic sincerament: CDC pagarà molt car no haver renovat les llistes i haver deixat al Duran el control del grup de CIU. No sé la raó; però mantenir a Madrid els mateixos diputats de fa tres legislatures, sense cap pes pesant de CDC es un error gravíssim. Duran es letal.

#4 jajajajjaajaaa, barcelona, 27/10/2011 - 19:45

es urgent allo del psicoleg o millor un psiquiatra?