Publicitat
Política · 11 d'Agost de 2009. 17:03h.

El decret de caixes envaeix competències catalanes, diu Hortalà

La Generalitat i el Banc d'Espanya han de "posar sobre la taula el problema i seure a parlar"

El decret de caixes envaeix competències catalanes, diu Hortalà

Imatge d'arxiu de Joan Hortalà

El president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, ha dit que el decret del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), que el Govern espanyol va aprovar el juny per afavorir la fusió de les caixes d'estalvi, envaeix competències de la Generalitat, "sense cap mena de dubtes". En un a entrevista a TV3, ha declarat que "el problema és saber si aquesta invasió es pot acceptar en funció dels interessos globals de l'economia i de les finances".

Ha afegit que ara, la Generalitat i el Banc d'Espanya han de "posar sobre la taula el problema i seure a parlar", perquè "arreglar la situació de les caixes no és un tema que pueda esperar, ja que si et trobes en una situació crítica sí que et ve d'un dia". També ha afirmat que considera fins i tot més urgent de solucionar el tema de les caixes que el nou finançament.

Precisament, el Consell Consultiu, el màxim òrgan jurídic de l'administració catalana, ha dictaminat recentment que el decret del Govern espanyol de creació del Frob envaeix competències de la Generalitat en diversos dels seus articles.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Meliq Salau, Reus, 11/08/2009 - 19:28

Val a recordar també que des del mateix dia de la sentència contra Catalunya ocuparem la Plaça Sant Jaume de la capital i els carrers del barri que l'envolta a partir de les 8 del vespre cada dia.

#1 Jep, Figueres, 11/08/2009 - 17:59

Quin paperet està cardant Esquerra. ara com que ja no son a l´oposició no necessiten exigir res---no sigui que el papà pscPSOE s´enutgi i els cardi fora del "Govern" de Catalunya i s´acabi la mamella,---i doncs, no tenien la clau i el pany? reeees