Publicitat
Política · 29 d'Abril de 2021. 20:00h.

"El Defensor del Govern"

L'oposició troba falta d'"objectivitat" en Rafael Ribó i li retreu el pressupost de quasi set milions d'euros

"El Defensor del Govern"

El PSC, Vox, Ciutadans i PPC han qüestionat la tasca del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, que porta 17 anys en el càrrec; han denunciat que actua com "el Defensor del Govern", que "blanqueja el procés" i li han retret el pressupost de quasi set milions d'euros. Alguns partits li han demanat la dimissió i Vox ha reclamat la supressió de l'organisme públic perquè considera que és una "duplicitat innecessària".

La diputada del PSC Marta Moreta ha recordat que Ribó va ser ecollit l'any 2004 i ha remarcaat que "d'això fa, ni més ni menys, que disset anys". A més,  ha denunciat que Ribó "ha estat una peça més en el tauler d'escacs" dels governs independentistes dels darrers deu anys i li ha etzibat que "no ha estat el defensor del ciutadà, ha estat i ha actuat com el defensor del Govern". "No ha exercit les seves funcions ni amb imparcialitat, ni amb objectivitat, ni amb independència", ha destacat.

Moreta creu que Ribó "s'ha saltat totes les regles ètiques i morals que distingeixen el comportament del càrrec que ocupa. La seva ètica professional ha quedat en entredit i, per aquesta raó, vostè ja hauria d'haver dimitit". "Està presidint aquesta institució amb un mandat caducat", ha sentenciat.

El diputat de Vox Sergio Macián de Greef, per la seva banda, ha qualificat Rafael Ribó d'"autèntic bon vivant de la política": "Al Parlament, al Congrés, i des de fa ni més ni menys de disset anys en el càrrec de síndic. Tota una vida, com diria Antonio Machín, vivint del que és públic". Macián de Greef ha advertit que la seva formació instarà el Parlament a "portar a terme totes les modificacions legislatives necessàries per derogar i suprimir la figura de Síndic de Greuges, que d'altra banda constitueix una duplicitat innecessària" perquè consideren que el Síndic "sembla una agència de col·locació, amb més de setanta persones, i un pressupost anual aquest any de gairebé 7 milions d'euros".

El diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha criticat que "de forma sistemàtica Ribó apuntala i confirma totes les tesis dels separatistes" y de "blanquejar el procés". També ha denunciat que el Síndic “es perpetua en el seu mandat de forma gairebé eterna” i ha advocat per canviar el sistema de nomenaments.

Finalment, la diputada del PPC Lorena Roldán, que ha dit que “sempre ha estat un síndic de part” i que Rafael Ribó “no és l’exemple del que hauria de ser un bon síndic”. “No m’estranya que tinguin problemes per rellevar-lo; els costarà trobar un substitut que estigui sempre donant suport a la causa”, ha etzibat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#10 Carme, Barcelona, 30/04/2021 - 17:07

Sr Ribó ja n'hi ha prou de fer el ridícul tants anys aprofitant-se de l'erari públic,i menyspreant a la gent que no pensem igual,plegui d'una vegada del càrrec i distreguis d'una altre manera,jugant a la petanca?, I deixi que algú amb ganes d'ajudar a la gent estigui al seu lloc,molts ho agrairem.

#9 Streaker, Barcelona, 30/04/2021 - 14:49

Este rastrero miserable es un ejemplo perfecto de lo que se hace en Catalunya para que la casta política nacionalista/independentista te premie y te solucione la vida con un cargo y sueldazo.
Esta es la repugnante "Dinamarca del Sud" que pretenden crear.

#7 Ni un pam de net, Chez Titole, 30/04/2021 - 10:22

Messi i Cristiano deuen pensar que s'han equivocat d'ofici veient com aquest paio te viatges pagats i un sou collonut sense haver de marcar cap gol, córrer la banda o llançar penalties. és el que te lo de tenir una flor al cul, aquest segons el temps que porta xuclant la mamella deu tenir una corona de flors com a mínim.

#6 Agustino, Barcelona , 30/04/2021 - 09:43

Uno de los seres más despreciables de Cataluña.

#5 Tabarnés puro, Barcino, 30/04/2021 - 06:31

¡Las churrupaíllas al yayo nos salen por un pico!