Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2009. 19:57h.

El desallotjament de la UB va ser un nyap

El sotscap era absent, en dia laborable i amb mossos en pràctiques

El sots cap de la unitat antiavalots dels Mossos d'Esquarda, que obeeix a les inicials S.C. no estava al capdavant del dispositiu policial que va desallotjar els estudiants anti Bolonya del rectorat de la Universitat de Barcelona el passat dia 18, segons ha confirmat el conseller d'Interior, Joan Saura, en la roda de premsa posterior a la signatura d'un acord de cooperació amb el Col·legi de Periodistes a pregunta d'e-notícies. El comandament és responsable habitualment de les tasques d'intermediació abans de l'ordre de carregar amb l'objectiu d'evitar conflictes.

Saura ha justificat l'absència "perquè una persona no està cada dia treballant" i que "aquell dia la responsabilitat no requeia sobre ell, hi havia altres persones", però el dia dels fets "es van produir errors", segons va admee el mateix conseller en la seva compareixença de dimarts al Parlament.

El conseller, en efecte, va esmentar entre d'altres coses, que la intervenció de la policia dins de l’edifici universitari es va fer "a petició explícita del rector, una petició que va fer personalment per carta el dia 16 de març i el dia 17 el seu vicerrector", però que el fer-ho en un dia laborable "va facilitar que a les persones desallotjades s’hi sumessin manifestants que van mantenir l’enfrontament amb la policia i que, finalment, van optar per tallar la Gran Via".

Joan Saura va anunciar dimarts, d'altra banda, la creació de "unitat d’interlocució i mediació dins del Cos  de Mossos d'Esquadra amb la clara voluntat política d’evitar o minimitzar els conflictes  de convivència en l’espai públic", però l'esmentat comandament assumeix habitualment aquestes tasques. El conseller tampoc va explicar en la seva compareixença davant la cambra catalana que, en el dispositiu, hi havia agents "en pràctiques".

Els Antiavalots, davant de la Universitat de Barcelona
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Totti, Maresme, 02/04/2009 - 10:46

El problema dels Mossos és que CiU hi va ficar massa ex-guàrdia civils. Fixeu-vos sinó que quan a la manifestació hi ha estelades les òsties que donen son exigerades

#3 joan, barcelona, 02/04/2009 - 09:53

mireu el que va passar ahir a londres, la contundencia de la policia, fins i tot un mort, pero segur que alla no munten aquest pollastre ni hi ha tantes critiques, alla es prenen la policia seriosament

#2 Magda, Sant Feliu de Llobregat, 01/04/2009 - 21:42

Ooh horror!! Els estudiants van tallar la Gran Via!! Eren molt perillosos i per això sel´s havia d´estomacar de valent!! (On s´ha vist que manifestants tallin carrers?!) Saura dimissió i Mossos sancions!!

#1 Ramon, Barcelona, 01/04/2009 - 21:26

Iniciativa compleix el que promet: "LES ESTOMACADES TORNARAN A SER COM LES D'ABANS".