Publicitat
Política · 3 de Desembre de 2014. 17:21h.

El Diplocat se'n va a Roma

Jornada sobre Catalunya a la capital italiana

El Diplocat se'n va a Roma

Homs amb Roger Albinyana i Albert Royo (a la dreta), del Diplocat

El conseller de la Presidència i portaveu de Govern, Francesc Homs, participarà aquest dijous, a Roma, en la jornada acadèmica sobre la situació política actual a Catalunya.

Aquesta jornada està organitzada pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) i el Centre de recerca CRISPEL (Centro di Ricerca Interdipartimentale per gli Studi Politico-costituzionali e di Legislazione comparata) de la Universitat Tre de la capital italiana.
 
Homs farà la presentació de la jornada “El cas català: transformació de la forma de l’estat, autodeterminació, procés federatiu europeu” en la qual intervindran experts constitucionalistes italians i catalans.
 
La jornada s’estructurarà al voltant d’una taula rodona, moderada pel periodista i sotsdirector de La Vanguardia, Enric Juliana, que comptarà amb la participació de Carles Viver Pi Sunyer, president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) i catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra.

A més, també hi participaran Enoch Albertí, catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat de Barcelona i membre del CATN i Antoni Abat i Ninet, catedràtic de Dret Constitucional comparat a la Universitat de Copenhaguen.

També estaran presents al debat els següents experts italians:

Beniamino Caravita di Toritto, catedràtic d’Institucions de Dret Públic de la Università "La Sapienza" di Roma; Vincenzo Cocozza, catedràtic de Dret Constitucional de la Università degli Studi di Napoli Federico II; Pietro Grilli di Cortona, president de la Società italiana di Scienza politica i catedràtic de Ciència Política de la Università "Roma Tre"; Giovanni Serges, catedràtic de Dret Constitucional de la Università “Roma Tre”; i Sandro Staiano, catedràtic de Dret Constitucional de la Università degli Studi di Napoli Federico II.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 spanish, Madrid, 04/12/2014 - 12:39

Xinrincat deberia llamarse sueldazos, targetas echando humo : noupais

#7 Giorgio, Cansinolandia, 03/12/2014 - 22:57

A dar la brasa a los italianos, que les interesa mucho el tema.

#6 BEJOTA, BCN, 03/12/2014 - 20:22

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

#5 carlos gomez, bcn, 03/12/2014 - 19:08

Volando voy, volando vengo y con tu pasta yo me entretengo.

#4 Neferu, Barcelona, 03/12/2014 - 19:00

Pues, ¿ no estamos buscando desesperadamente 2 mil millones que nos faltan? y ¿No tenemos un déficit de 60 mil millones? De dónde leches sacan el dinero para difundir el plan soberanista en Roma? tal vez de la paga de los funcionarios, de los recortes en sanidad, educación, farmacias? ¡Ya está bien!