Publicitat
Política · 10 de Juny de 2012. 17:44h.

El director d'Antifrau diu que no pensa "permetre el tancament" de l'Oficina

Daniel de Alfonso adverteix que "jo també tinc cartes"

El director d'Antifrau diu que no pensa "permetre el tancament" de l'Oficina

De Alfonso, amb Mas, en una foto d'arxiu

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, afirma que no "penso permetre'n el tancament" en una entrevista a El Periódico. De Alfonso, que va prendre possessió del seu càrrec el setembre de l'any passat, és designat pel Parlament.

L'entrevista es produeix la mateixa setmana en què l'Audiència Provincial de Barcelona ha exculpat un alt càrrec, Carles Quílez, per haver rebut una Yamaha T-Max 500 vint dies abans de la seva presa de possessió. L'Audiència considera que no hi ha una infracció "penal" però sí que fa un retret "des del punt de vista moral". L'alt càrrec assegura que la va pagar amb posterioritat, però no n'hi ha factura.

De Alfonso, que ha mantingut Quílez al càrrec durant tots els mesos que ha estat imputat, veu ara "enemics que no volen res de bo per a l'Oficina". En la seva opinió, "sóc conscient que hi ha moviments, i començo a saber d'on vénen, o tinc gairebé segur d'on vénen, als quals no els interessa gens ni mica l'existència d'aquesta oficina".

El director adverteix que "no em penso quedar quiet ni penso permetre'n el tancament". "La manera més fàcil de començar el tancament és sembrar el missatge de 'tots són iguals, és un xiringuito, és una agència de viatges, d'on deu venir aquest paio'", afegeix.

De Alfonso -nascut a Madrid el 1964- fins i tot hi veu discriminació perquè assegura que se li retreu el seu origen: "després ho barregem amb si tens cognoms catalans o no, i al final, es genera un estat d'opinió, que és fantàstic en una època de crisi per justificar que amb les retallades, fora l'Oficina".

El director acaba dient que "jo també tinc cartes. Deuen ser millors o pitjors, però rebò cartes en aquesta mà". En l'entrevista, de dues planes, cap dels periodistes no li pregunta sobre la imputació que pesava fins ara sobre l'esmentat Carles Quílez.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Inocenci, Moià, 11/06/2012 - 12:45

Que cobrin a tant el frau destapat i si es de CiU,o del PSC , paga doble,vinga a reballar nois,que fareu la primera pela.

#7 Pere, El Prat de Llobregat, 11/06/2012 - 11:10

El director de l'oficina antifrau segur que coneix prou fraus que no han estat destapats com per permetre's el frau de pressionar els polítics perquè no li tanquin la barraca. O això no és un frau a la democràcia?

#6 mariona, sant cugat , 11/06/2012 - 02:12

Aquest senyor oblida que l'oficina "antifrau" va ser creada per una llei del Parlament i que demà passat pot ser suprimida per una altra llei atesa la seva inutilitat. No és una institució de l'Estatut que necessita la seva modificació!!! Amb aquests senyors tenim un futur ben negre i corrupte..

#5 jarl, vic, 11/06/2012 - 00:10

Molt curiós que no hagis parlat de tota la polèmica amb la caixa que la OAC està investigant.

#4 angel, sant feliu de codines, 10/06/2012 - 19:39

Que curios que haigi buidat el pap justament a "el periodico".