Política · 25 de Març de 2015. 21:29h.

El director de La Vanguardia diu que “podem prendre mal” amb el procés

Carol: “Aquí algú ha decidit prémer el gas de l’accelerador i quan passa això pots superar la velocitat establerta”

El director de La Vanguardia diu que “podem prendre mal” amb el procés

El directot de La Vanguardia, Màrius Carol

El director de La Vanguardia, Màrius Carol, ha afirmat en referència al procés sobiranista que “aquí algú ha decidit prémer el gas de l’accelerador i quan passa això pots superar la velocitat establerta i podem prendre mal”.

Carol s’ha pronunciat així durant l’acte de presentació del llibre del periodista Joan Tapia ¿España sin Cataluña? (Ediciones Península), celebrat a l’auditori del Cercle d’Economia, amb la presència de la resta dels directors dels principals diaris catalans.

Durant la seva intervenció, el director del diari del grup Godó també ha apuntat que “tard o d’hora ens hem de comptar i el que surti acceptar-ho”, ha subratllat.

“Tenim una mica la sensació que el país se’ns està aturant. No ens podem permetre que el país s’aturi i podem tenir el problema que no s’avanci”, ha assenyalat.

El director d’El Periódico de Catalunya, Enric Hernández, ha manifestat respecte el debat sobiranista que “aquest desig de transformar Catalunya es converteix en una renúncia a transformar Espanya”.

El director adjunt d’El País, Lluís Bassets, ha criticat el “periodisme presidencial”, que, segons ha dit, escriu “a favor del president Mas, faci el faci, digui el que digui i passi el que passi”. “És un periodisme polític de samarreta i periodisme al servei del president Mas”, ha remarcat.

De la seva banda, el director del diari ARA, Carles Capdevila, ha dit que “la tercera via està a l’espera de tres coses: que el sobiranisme es trenqui, que hi hagi una oferta de Madrid i que el procés s’encalli”, afegint que “el sobiranisme ha de fer molta autocrítica, per l’excés d’eufòria”.

L’autor del llibre, Joan Tapia, ha destacat que “entre els directors de diaris es pot parlar més còmodament que entre el món polític català.” “El diàleg és possible”, ha afegit.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Santi Vila, el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el líder d’ICV, Joan Herrera, el portaveu del PPC, Enric Millo, el diputat d’ICV-EUiA, David Companyon, entre d’altres.

Màrius Carol, amb Carles Capdevila i Antón Costas al seu costat

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#26 Lluis l'espluguenc, Esplugues Llobregat, 28/03/2015 - 13:32

El problema de molts federals i unionistes com aquest periodista és que neguen la major, que socialment una gran majoria social, transversal i popular, a Catalunya ha evolucionat definitivament cap a la plena sobirania social, democràtica i fiscal i no accepta ja directrius de les antigues elits.

#24 CanRauxa, Seva, 26/03/2015 - 20:28

I què si no ha de dir el director de LV, si està posat a dit per aquesta missió? Li va la cadira i un gran sou, en part subvencionat pel Govern que s'apresta a criticar, que ho recordi...

#23 pep, manresa, 26/03/2015 - 13:27

Podem prendre mal, sí... sobretot ell, La Vanguardia Española i su Conde Godofredo. Però no pateixis, Mario Escarola, els teus del PPciu, son tant del PPciu que us continuaran subvenCiUanant amb els nostres calés, amb Ecscaña, sense Ecscaña o independents.

#22 Emília, Barcelona, 26/03/2015 - 12:20

Els que com ell no volen que res canviï, per seguir vivint a costelles dels catalans, segur que hi tenen molt a perdre.

#21 Pepón, Bcn (ESPAÑA), 26/03/2015 - 11:20

La paralización del prusés los ha puesto nerviosos y han radicalizado su mensaje para ver si así crean tensión y lo relanzan. Se producirá un efecto boomerang. CDC seguirá cosechando grandes "exitos" solo comparables a los del PP andaluz