Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2017. 00:47h.

El director dels Mossos acata el 155

Pere Soler s’acomiada per carta del cos policial

El director dels Mossos acata el 155

El director dels Mossos, Pere Soler, ha acatat l’article 155 del Govern espanyol i s’ha acomiadat per carta del cos policial. Soler, que va arribar al càrrec fa pocs mesos,  que “he decidit cessar”

“Benvolguts companys, finalment el Senat de l’Estat Espanyol, a proposta del govern central, ha decidit aplicar l’article 155 de la Constitució Espanyola, i en base a la seva interpretació, ha decidit cessar al govern de la Generalitat de Catalunya, així com determinats alts càrrecs del govern, entre els quals em trobo”, explica.

“És per això que vull adreçar-vos aquesta carta per compartir amb vosaltres determinats pensaments. En primer lloc dir-vos que ha estat un gran honor compartir, amb tots vosaltres, aquest curt però intens període de temps. Després d’una visita a les regions i al Complex central, he pogut comprovar, com el Cos de Mossos d’Esquadra , a banda del vostre rigor i la vostra professionalitat, posseeix altres valors que formen part de l’ADN de la vostra organització, com són els de la cohesió interna, i l’estima al poble de Catalunya”, afegeix.

“Aquests valors són fruit d’aquest sentiment de companyonia, que es va transmetent promoció rere promoció, i de la proximitat, que dia a dia exerciu en el desenvolupament de la vostra feina amb la ciutadania, i que ha fet que vosaltres, la Policia de Catalunya, la institució més valorada i estimada pel nostre país”, assenyala.

“Des de que vàrem acceptar la responsabilitat hem intentat que aquest procés que avui viu Catalunya no afectés al normal funcionament del Cos de Mossos d’Esquadra, però malauradament no ha estat així, i ho lamentem profundament”.

“Ara dit això, també us vull transmetre, que crec que s’està essent extraordinàriament injust amb el Cos de Mossos d’Esquadra, i no només per les imputacions, sense fonaments, contra els nostres comandaments, i que ara es volen estendre a determinats agents, sinó perquè s’acusa al Cos de Mossos d’una manca de previsió o d’activitat, el dia 20 de setembre o el dia 1 d’octubre, que en cap cas es va produir”, indica.

“I es posa en dubte la vostra professionalitat, quan difícilment es pot preparar un dispositiu, si prèviament no es comunica una actuació, o és il·lícit criticar amb posterioritat, una manera d’actuar i un desplegament, quan en tot moment es va dir, i no només dir, sinó escriure, com s’actuaria i es realitzaria aquest dispositiu (quins serien els actius disponibles per part del Cos de Mossos d’Esquadra, pel dia 1 d’octubre, i com s’actuaria, en especial en relació a ‘l’ús de la força’ per impedir el referèndum) davant de totes les autoritats de l’Estat, quan així ho varen demanar: ministeri públic, magistrada del TSJC, així com també a la Junta de Seguretat de Catalunya”.

“Una diferent forma d’actuar diferent a la vostra, per part d’altres cossos i forces de seguretat de l’Estat, en cap cas hauria de suposar, per contraposició, una crítica a la vostra actuació, que s’ha acreditat, que a més va ser molt més eficient, sense produir en cap cas, cap persona lesionada”, recorda

“No entraré ara a valorar l’actuació d’aquests altres cossos i forces i cossos de seguretat de l’Estat, en primer lloc perquè vosaltres no ho heu fet, amb una dignitat que us honora, malgrat que altres si ho han fet amb vosaltres, i en segon lloc perquè com a policies que sou sabeu que els agents varen seguir ordres dels seus superiors, i són aquests qui haurien de vetllar per la correcta actuació del comportament dels seus agents a l’hora d’exercir les seves funcions”.

“Dir-vos per acabar que jo com a Director vostre estic molt orgullós de la vostra feina, i no només perquè no hi hauria d’haver cap retret, per les vostres actuacions dels dies 20 de setembre o del dia 1 d’octubre, sinó també per la que feu dia a dia, per fer del nostre país, un país més segur, on es respectin els drets i llibertats de tots els ciutadans, pensin com pensin, i vinguin d’on vinguin, i que estic segur que seguireu fent, dirigeixi qui us dirigeixi, i comandi qui us comandi, perquè els lideratges són importants, però el lideratge l’exerciu també cadascun de vosaltres en el desenvolupament de la vostra tasca de policies, perquè us heu format per això, i ve implícit en la vostra condició de Mossos”.

“Recordeu ho sempre. I vull acomiadar-me tal i com vaig començar, als dir-los als vostres comandaments que em trobareu sempre en la defensa del Cos i ‘a les vostres ordres’”, conclou.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#22 Sanfeliu, Barcelona, 28/10/2017 - 11:34

ara fuig com una rata per les clavagueres?...aquest que va ser el cervell de programar la sedició de tots els mossos...aquest que els va adoctrinar en el sectarisme mes recalcitrant...aquest que sense cap vergonya va ordenar la passivitat total davant el setge a Economia...aquest ha d'anar directe a Soto a fer companyia al parell d'agitadors.

#21 Carlos Gomez, murenu de la serra, 28/10/2017 - 10:19

Aquest no es un dels pecholata que presumia a twitter d´estar disposat a perdre la vida per defensar la Catalunya xenofoba i supremacista ?

#20 Kilian, A camp obert, 28/10/2017 - 10:09

Buenos dias España. Saludos desde el extranjero. Pido que en este periodico digital español, se informe de algunos hechos con la justa medida de objetividad que se supone a cualquier medio que no sea un simple panfleto al servicio de oscuros intereses burocráticos. Gracias. No son necesarias comillas "" para construir una noticia. Se leer.

#20.1 Sergi , Bcn (Espanya), 28/10/2017 - 10:39

Escribes desde Francia?

#20.2 Fran, Vilassar de dalt, 28/10/2017 - 11:47

Buenos dias Kilian.

Ante todo gracias por reconocer a e-noticies, un reconocido digital catalan, tambien como español. Es un buen punto de partida.

Siento que tengas que escribir desde el extranjero. Tal vez si abres los ojos y la mente puedas volver a la realidad y te des cuenta de que escribes desde Catalunya, hoy por hoy España.

Saludos

#19 Alejandro, Barcelona, 28/10/2017 - 09:55

Ahora es cuando empieza el camino del Gólgota para los enfermos golpistas líderes del procés. Mañan, cuaquiera que quiera una Catalunya en paz, rica, plena y maravillosa, debería formar parte en la manifestación pacífica de mañana.Si ellos con trampas fueron 2 mill. nosotros sin trampas hemos de ser 3mill.

#19.1 Jordi BR, L'H, 28/10/2017 - 11:37

Todo dependerá de los autobuses que vengan del resto de España. Esta vez al menos no invitéis a los ultras de los equipos de futbol. Sin ellos sois clara minoría, no passais de 1.5m, y lo sabéis, por eso no prescindis de los ultras. Por cierto algo que decir de lo de ayer en Catalunya Radio o en la escuela CIC??

#19.2 Alejandro, Barcelona, 28/10/2017 - 12:19

#19.1

Exacto Jordi. Por eso en las últimas elecciones "legales" vosotros fuisteis un 47,8% y nosotros un 52% Sí, tienes toda la razón, como en todo cuanto hacéis y decís, por algo sois supremacistas, no hay ningún humano en el ancho mundo ni en las distintas galaxias , que os iguale. ¡¡Felicidades, raza superior!!

#18 Ram, Terrassa, 28/10/2017 - 09:49

Mañana domingo todos a la gran manifestación que se prepara en BCN para defender a Catalunya, el Estado de Derecho, pero sobre todo la paz social y NUESTRO PUESTO DE TRABAJO, puestos en peligro por Puigdemont y sus colegas de JxSi y la CUP....que nadie falte, nos la jugamos!!!