Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 13:40h.

El doctor Broggi alerta que Catalunya pot "acabar a la ruïna"

Considera que Espanya i Catalunya "s'han de divorciar sense violència"

El doctor Broggi alerta que Catalunya pot "acabar a la ruïna"

El doctor Broggi, al centre, en un acte amb Maragall

El doctor Moisès Broggi (Barcelona, 1908), que s'acaba d'afiliar a Reagrupament, ha manifestat en una entrevista a l'Avui que "la relació entre Catalunya i Espanya sempre ha estat plena de dificultats i incomprensions. Són dues entitats que, com dues persones que no s’avenen, s’han de divorciar sense violència".

"És qüestió de separar-se amigablement, jo sóc enemic de la violència i la història de la humanitat és una història de guerres. Fins l’any 1914 Europa està dividida en grans imperis, i Espanya no va saber sortir d’aquesta situació, a l’imperi anglès ho saben fer bé", ha afegit.

"Un divorci sent amics significa estar en igualtat de circumstàncies, i no les tenim. S’ha de manifestar aquest desacord, cal aixecar la veu perquè tot el món conegui la nostra situació de supeditació. Si la cosa continua com ara Catalunya acabarà a la ruïna, es veu clarament", considera.

"S’ha de fer amigablement, per això no crec que se’ns concedeixi la independència. Podem assenyalar i reclamar un tracte igualitari, però hem d’anar a les bones. No es pot oblidar que Espanya té un exèrcit, això és molt important".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Alcampelló, Barcelona, 25/10/2009 - 00:20

El Dr Broggi debería darse cuenta que la Catalunya que tiene en su cabeza ya está divorciada, pero de la real de ciudadanos que miran al siglo XXI. Cataluña se enriqueció con España. Vea la historia de Sants, con el Vapor Vell y La España Industrial.

#18 Jaume, Londres, 24/10/2009 - 15:58

Te tota la rao...

#17 Anna R., Tarragona, 24/10/2009 - 14:02

La Marina Geli està consentint que es vulneri el dret a la mobilitat del personal estatutari del ICS.
Ho tindrem en compte en les següents eleccions...
NO VOTEU PSC !!!
NO RESPECTEN ELS DRETS A LA MOBILITAT VOLUNTARIA DEL PERSONAL ESTATUTARI DEL ICS.

#16 Moan, Barcelona., 24/10/2009 - 12:11

Sr. Doctor Broggi: dediqui´s a altra feina.

#15 Francesc, Barcelona, 24/10/2009 - 12:00

No pot ser que tants de comentaristes siguin tan i tan irrespectuosos. No pot ser! Es pot estar en desacord i mostrar-ho. Però la manca de respecte envers les persones és intolerable. E-noticies hauria de prendre mesures en aquest sentit.