Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2011. 12:49h.

El doctor Broggi tancarà la llista de Portabella

Laporta no assisteix a la roda de premsa

El doctor Broggi tancarà la llista de Portabella

Portabella, amb Ester Capella, Ricard Martínez, Xavier Florensa i Ignasi Planas

L'alcalable d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella, que es presenta juntament amb Reagrupament i Democràcia Catalana, ha anunciat el fitxatge del doctor Moisès Broggi, de 103 anys, que tancarà la llista.

L'anunci ha estat fet per Jordi Portabella juntament amb el candidat de Reagrupament, Ignasi Planas, i els actuals regidors d'ERC Ester Capella, Ricard Martínez, i Xavier Florensa.

La presència del número dos de la llista, Joan Laporta, estava anunciada, però no ha assistit malgrat que apareixia a la convocatòria. El mateix Portabella ha tret ferro a l'absència perquè "ha hagut de marxar cap a les deu". "Ja va avisar que avui tenia un dia complicat", ha afegit. "No hi ha una segona lectura al voltant de la seva absència", ha insistit.

Moisès Broggi va néixer el 1908 a la ciutat de Barcelona. Va estudiar medicina a la UB, on es llicencià el 1931 sota la direcció d'August Pi i Sunyeri Joan Trias i Pujol, on s'especialitzà en cirurgia. L'any 1966 va esdevenir membre dela Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona, de la qual en fou nomenat president el 1980.

L'any 1981 fou guardonat amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya, i així mateix també ha estat guardonat amb la Medalla d'Or de Barcelona. El juliol de 2008 també fou guardonat amb el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística concedit per la Generalitat de Catalunya en reconeixement a "la seva dilatadai prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social". També l'any 2008 va ser guardonat amb la medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Durant la Guerra Civil Espanyola va participar en el bàndol republicà, implicant-se en l'equip mèdic de les Brigades Internacionals. Al finalitzar la guerra va ocupar una plaça a l'Hospital de Vallcarca de Barcelona, per esdevenir posteriorment cirurgià de l'Hospital Clínic. Fou destituït, però, de tots els seus càrrecs oficials sent sotmès a un procés de depuració per part del règim franquista.

Broggi continuà, però, amb la seva tasca professional, primer a Terrassa i posteriorment en diversos centres de Barcelona, destacant per la seva tasca assitencial. Al llarg de la seva carrera fou nomenat President de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges i fou membre fundador de l'Associació Internacional de Metges per a la Prevenció de la Guerra Nuclear (IPPNW), entitat guardonada amb el Premi Nobel de la Pau 1985.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 Núria, Gràcia Barcelona, 02/04/2011 - 18:43

Ai, Pere Antón el teu comentari es comenta per si sol: Pensava que a Esquerra hi havia gent amb criteri propi però veig que no, que sols hi ha masclistes com tu i el Martínez que sou una polla que camina i borda, res més. Primer ves a escola xato, i després parles, que tu sols penses amb la polla.

#26 Pere Antón, Terrassa, 02/04/2011 - 17:15

Nurieta gracienca. Diria que el que tens amb el regidor Martínez és una tensió sexual mal resolta... I, pel que fa a la resta, a veure quan els INDEPENDENTISTES deixen de votar opcions REGIONALISTES, com CiU o opcions FRIKANDONISTES, com SI. En canvi, Broggi és garantia de rigor a UNITATxBCN!

#25 Núria, Gràcia Barcelona, 02/04/2011 - 11:41

Per a les gracienques i pels graciencs la millor notíca sense dubte és el que el maleducat machito espanyol Ricard Martínez deixarà de xul·lejar pel barri (va el setè de la llista !!!).
AIXÒ SI QUE ÉS UNA BONA NOTÍCIA.
Perdoneu però algú ho havia de dir

#24 Maria, BCN, 02/04/2011 - 09:48

La gent no vota pel nom que tanca la llista, sinó pel què espera que facin els que poden sortir,i els antecedents recents diuen ben poc a favor d'aquests.

#23 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 02/04/2011 - 01:30

La presencia a la candidatura d?una personalitat de tanta fama i prestigi internacional com el Dr. Broggi, ja és motiu més que suficient per votar-la. El doctor, a part d?un savi, es un vertader patriota català que ennobleix qualsevol empresa en la qual participi.