Publicitat
Política · 24 de Gener de 2014. 11:08h.

El document que sí que va existir

Puig admet l'existència de l'informe sobre el 'CNI, però remarca que "no ha estat encarregat pel Govern"

El document que sí que va existir

Imatge de l'informe

El conseller d'Empresa i Ocupació, Feli Puig, ha reconegut l'existència de l'informe del Cesicat per crear una "Agència Nacional de Seguretat", que va denunciar el líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant una sessió de control al Parlament. "El Csicat no ha intentat ser ni és el CNI ni un embrió perquè ho sigui", ha afirmat.

Durant la comissió d'Empresa i Ocupació, ha explicat que el document es va redactar "en el moments que el Cesicat es va organitzar internament es van fer diferents exercicis per dissenyar eventuals estructures futures".

"No va passar d'un exercici intern", ha insistit. "Més enllà del seu nom pompós -ha dit-, quan es llegeix amb atenció pot constatar-se que la seva pràctica totalitat gira al voltant de funcions de ciber seguretat".

Puig ha aclarit que el document "no és oficial" i "no va ser ni encarregat, ni rebut, ni s'ha aplicat" pel Govern. "El Govern mai ha encarregat al Cesicat que es converteixi en el CNI" i ha lamentat que el "títol que no s'ajusta al seu contingut".

L'informe es divideix en tres apartats: concepció estratègica, desplegament tàctic i pressupost i preveu un sistema de seguretat interior i exterior de seguretat, espionatge i intel·ligència que costaria uns 28 milions d'euros. Aquest pressupost està calculat a partir d'una comparativa amb agències de seguretat dels EUA, Alemanya o el propi Centre Nacional d'Investigació (CNI).

El dossier inclou estudis econòmics de personal, cotitzacions i despeses. Pel que fa al primer punt, el document estableix que hi hauria més de 300 empleats destinats a aquesta agència de seguretat.

L'informe també fa referència a la necessitat d'"entrar en contacte amb els serveix d'intel·ligència d'Israel per conèixer l'organització de la seva agència de Ciberseguretat" i remarca que "l'Ertzaintza té bons contactes amb empreses i món governamental israelià".

A més, en aquest sentit, recomana, "entrar en contacte amb el Massachusetts Advanced Ciber Security Center amb l'objectiu de conèixer el seu funcionaments, organització i activitats; i plantejar un possible marc de col·laboració".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#26 JaviS, Barcelona, Reino de España, 24/01/2014 - 18:15

"Marca Catalunya"

#24 Res és casualitat, barcelona, 24/01/2014 - 16:45

Abans d'arrivar Rajoy a BCN, ja té el cap en safata d'argent, de Cañas, de Rosell i el Barça desestabilitzat. Ara les declaracions de Puig, fent de Marco Bruto (apunyalant a Mas i el Procès Indepe), ja què dona un argument clar de preparació d'un Cop d'Estat. La suspensió de l'Autonomia serà un fet

#23 Kropotkin, Vic, 24/01/2014 - 16:06

Toda esta historia de los estelados res realmente penosa. Pero lo mas penoso es que haya gente que siga dispuesta a votarles a pesar de saber claramente a que se dedican en vez de servir al pueblo de Cataluña.

#22 Terraxa, Terrassa, 24/01/2014 - 14:45

Recomano llegir-lo per què està clar que els que opinen aquí no ho han fet.

http://estaticos.elperiodico.com/resources/pdf/3/5/1386168218753.pdf

És bastant patètic i mal redactat, ENLLOC parla de fer espionatge, tota l'estona parla de ciberseguretat.
Diners i temps malbaratats

#21 DaniD, Barcelona (Tabarnia), 24/01/2014 - 14:34

I Mas té la cara dura de dir al Parlament no fa gaires setmanes que tot això era una invenció de C's!!!
Esperem que la veritat sempre s'imposi.

Us estan enganyant i tanqueu els ulls. Una cosa es que sigueu independentistes i una altra molt diferent és que sigueu tontos. No crec que ho siguin tants.

#21.1 Terraxa, Terrassa, 24/01/2014 - 14:47

De tontos n'hi ha molts.
Per exemple tots els no independentistes que volen seguir lligats a un estat on el PP i PSOE van fer un cop d'estat el 30 d'agost de 2011, reformant la sagrada CONSTITUCIÓN, fent que que pagament del deute sigués IMMEDIAT i PRIORITARI, per davant de tot.