Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2009. 22:07h.

El dret de la informació preval en el cas dels SMS

El Consell de la Informació de Catalunya diu que els fotògrafs van actuar amb "professionalitat"

El dret de la informació preval en el cas dels SMS

Un dels SMS objecte de la polèmica. Foto: Edu Bayer (Público)

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), reunit en relació amb el cas dels SMS dels diputats Joan Saura i Daniel Sirera divulgats pels mitjans de comunicació, ha indicat que "preval el dret a la informació sobre el de la privacitat, en la mesura en que la veracitat i l'interès públic del contingut d’ambdós missatges són objectivament inqüestionables".

El CIC recorda que "no és coherent proclamar i defensar la societat de la informació com un fenomen de progrés i, al mateix temps, denunciar els seus perills i excessos quan afecta en primera persona, especialment si es tracta de càrrecs o dirigents polítics" i matisa que "els fotògrafs van fer la seva tasca amb professionalitat i diligència".

El Consell critica la postura del Parlament, què va reprovar l'actuació dels periodistes per divulgar els dos SMS de Saura i Sirera. "El CIC pren nota amb sorpresa de la reprovació aprovada amb l’acord de tots els grups parlamentaris en relació amb la divulgació dels missatges pels mitjans informatius. Considerem que en el context del ple del Parlament, dedicat per altra banda en aquest cas al debat de política general, la funció de tutela institucional correspon, sobre tot, al dret a la informació i l’exercici de la crítica social a través dels mitjans de comunicació", afegeix el CIC.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat