Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2009. 14:55h.

El fill de Solé Tura troba a faltar un homenatge de la Generalitat

"Li faltava un reconeixement fort, directe, decidit i contundent"

Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura, considera que al seu para "li faltava un reconeixement fort, directe, decidit i contundent", en referència a que la Generalitat li concedirà, a títol pòstum, la Medalla d'Or.

En aquest sentit, en una entrevista a TV3, ha dit que "penso que hi havia un deute de les institucions d'autogovern catalana envers la figura del meu pare i envers de la figura de Miquel Roca, que són els dos pares de la Constitució catalans" i ha afegit que "sempre hi ha hagut un mal encaix de la idea constitucional, però sense ella no s'haguessin pogut recuperar les institucions que tenim ara".

Solé ha explicat que "una altra gran lliçó del meu pare" va ser que "no es pot entendre el que vivim ara sense entendre el que vam fer, d'on venim; perquè dissenyar el futur és impossible sense conèixer el passat".

Per últim ha manifestat que "la figura del meu pare és compartida per tot un país. Nosaltres sempre hem estat disposats a donar un cop de mà, però ara són les institucions les que s'han d'encarregar de reivindicar el pensament del meu pare".

Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura
Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Núria, BCN(CAT), 06/12/2009 - 10:25

És el que té la prespectiva de tots aquests anys. En Solé Tura va ser un referent però ara ja no ho és. I no ho és perquè ens fa recordar uqe amb aquella Constitución tutelada pels tanks qual vulagar ETA ens estaven estafant. La deshonestetat es paga

#24 muntsa, barcelona, 06/12/2009 - 09:04

No cal dir que a la Generalitat avui no hi ha ningú que li arribi a la sola de la sabata a n'en Solé Tura. Més val que no li facin l'homenatge. Els que hem viscut activamente aquella etapa, portem a Solé Tura dins del cor, per sempre.

#23 Gemma, Manresa, 06/12/2009 - 08:59

Fins quan ens donaran la brasa amb Solé Tura, ? faran ara una fundació?, el fill segur que li donaran un càrrec

#22 francesc, terrassa, 06/12/2009 - 00:15

Recordem que en el 23-F Armada tenia a Solé-Tura com a presidenciable del directori militar que es volia implantar. No mereix cap mena de respecte ni de condol aquest comunata pro-reforma borbònica del franquisme

#21 Bernat, Barcelona (Països Catalans), 05/12/2009 - 21:55

Els bons comunistes són els que varen donar la vida a la guerra patriòtica durant la batalla de l'ebre, els que han viscut de la gorra i al servei de franco i del reformisme borbònic, no merèixer res de res. De totes maneres, que descansi en pau.