Publicitat
Política · 18 de Novembre de 2019. 19:29h.

El fiscal creu que Torra va fer “befa” de la JEC

Per substituir la pancarta amb el llaç groc per una altra idèntica amb un llaç blanc

El fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, ha afirmat que el president de la Generalitat, va fer “un gest de pura befa” quan va retirar la pancarta amb un llaç groc per una altra idèntica amb un llaç de color blanc. El fiscal ha considerat en el seu informe final que el sentit d'aquesta decisió va ser “fer ostentació de nou de la seva voluntat de desobeir”.

Bañeres també ha retret a Torra “falta de respecte institucional” cap a la Junta Electoral Central per negar-se a obeir la resolució de l'organisme electoral i fer declaracions de “menyspreu” i “retrets continuats a l'actitud de la JEC”. El fiscal superior de Catalunya ha considerat que el president de la Generalitat es “va autoerigir en paladí de la llibertat d'expressió”.

Per altra banda, ha argumentat que el llaç groc “no és neutral”, perquè “el missatge que emet el llaç groc o la bandera estelada no és compartit per la totalitat de la ciutadania de Catalunya”. “Hi ha el deure de neutralitat en període electoral”, ha recordat.

El fiscal ha retret a Torra que sigui “una persona que diu abominar la judicialització i no fa altra cosa que posar querelles”, en referència a les dues que va interposar contra la resolució de la JEC.

Mentrestant, en la sessió d'aquest matí, Bañeres ha rebutjat totes les peticions de la defensa de nul·litat del judici al president de la Generalitat, Quim Torra, i ha subratllat que "la defensa comet un error" quan demana la presència com a testimonis dels membres de la Junta Electoral Central.

 Ha apuntat que "això és una querella del ministeri fiscal" i ha assenyalat que la JEC s'ha "limitat a posar-ho en coneixement del ministeri fiscal". "Aquí la Junta Electoral no ha denunciat, ha posat en coneixement i ha estat la Fiscalia la que ha decidit querellar-se", ha sentenciat.

Sobre la imparcialitat dels jutges de la sala, el fiscal ha recordat que ja s'han rebutjat les recusacions i ha lamentat que "és torna a insistir en una cosa que ja està resolta". En aquest sentit, ha dit que les declaracions del president del TSJC, Jesús María Barrientos, sobre els llaços grocs són "pròpies de la llibertat d'expressió".

"No compartim la idea de complot de la JEC per buscar una resolució directa i específicament perjudicial per a l'acusat, considerem que no té fonament", ha dit Bañeres.

Respecte del delicte de denegació d'auxili que sol·licita Vox i al que s'ha oposat la defensa de Torra, Francisco Bañeres assegura: "No tenim opinió plenament formada perquè mantenim que el que va fer l'acusat és un delicte de desobediència".

Finalment, el fiscal superior de Catalunya ha demanat que es preservi la identitat dels policies que han de declarar ja que donat que el judici es retransmet per televisió no s'exhibeixin les imatges d'aquest testimonis.

Francisco Bañeres
Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 David Abrantes, Portugal, 18/11/2019 - 22:52

ESTE TIO "TORRA" EM PORTUGAL NÃO TRABALHAVA NEM COMO PRESIDENTE DE UMA ASSOCIAÇÃO DE CONDOMÍNIOS. SALUDOS DE PORTUGAL

#2 Truquo, Gotham, 18/11/2019 - 21:52

Mofa, befa, burla, escarnio, recochineo y ventosidades. Quién lo duda.

#1 botifler1914, Waterpus, 18/11/2019 - 11:42

Un poco de seriedad procesal nunca va mal.
¿los pedos en la tele, se ven???

#1.1 K3nny, Bcn, 18/11/2019 - 14:46

No, pero ésta noche la rayita de canela se la limpiarán en casa. Harán falta 4 lavadoras para quitar tanta mierda.