Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2008. 09:47h.

El fiscal demana cinc anys de presó per a l'exconseller Farreres

L'acusa de desviar 46.157 euros de fons públics amb l'adjudicació de vuit informes plagiats

El fiscal demana cinc anys de presó per a l'exconseller Farreres

L'exconseller Farreres, al darrer congrés d'Unió

L'exconseller de Treball Ignasi Farreres (UDC) serà jutjat, juntament amb el que va ser secretari del seu departament, Josep Maria Servitje, pel presumpte desviament de 46.157 euros de fons públics amb l'adjudicació de vuit informes plagiats o inútils. El fiscal Fernando Rodríguez Rey reclama per a cadascun cinc anys i mig de presó. És la primera vegada que un conseller és jutjat per actes comesos durant el seu exercici.

També compareixerà Víctor Manuel Lorenzo Acuña, concunyat d'un diputat d'Unió, partit en què han militat els tres imputats. El fiscal demana per a aquest empresari, que dirigia les societats usades per al frau, tres anys i sis mesos de presó. Lorenzo Acuña, ja condemnat pel cas Turisme, va confessar al jutge que havia enganyat l'Administració i havia dipositat més de 46.000 euros per cobrir la responsabilitat civil. Per això, la fiscalia li aplica l'atenuant de reparació del dany.

El fiscal sosté que Farreres i Servitje, "valent-se dels seus càrrecs", es van posar d'acord el 1994 amb l'empresari, que dirigia les firmes Gestumer i Socesca, per aconseguir la "distracció" de fons de Treball amb l'adjudicació d'informes.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 maria, picamoixons, 10/11/2008 - 19:56

Tothom sap que Farreres és un cap de turc.Quin delicte ha comés?El fiscal ho sap però mediaticament i a instruccions del tripartit actuarà. No es tracta d'actuar amb els tripijocs del tripartit sino de ser just i amb aquest criteri Farreres es innocent

#9 mirlo, Balaguer, 10/11/2008 - 17:19

Cuando el fiscal pide 5 años a Farreres, por algo sera. Las cosas de Unio siempre me han parecido un poco oscuras por no decir tenebrosas.

#8 Jordi, Barcelona, 10/11/2008 - 16:13

A més a més, Dani de Lleida, es diu "caixes de cabdals" no "de feudals", com tu escrius... una mica de cultureta i de coneixement no t'aniria malament, noi, vista la teva capacitat de "raonar"...

#7 Joan T., Barcelona, 10/11/2008 - 16:03

Dani (Lleida) Els altres partits no volen tocar poder, oi? Perquè es presenten a les eleccions? Per altruïsme potser? Et sona un tal J.M.Sala?

#6 Dani, Lleida, 10/11/2008 - 12:46

Aquets de CIU amb les ganes que tenen de tocar poder,no deixarien ni les teranyines de les caixes de feudals del nostre país.