Política · 20 de Febrer de 2019. 22:43h.

El fiscal es llança a la jugular

Javier Zaragoza: “Per què no van desconvocar el referèndum?”

El fiscal Javier Zaragoza ha formulat una pregunta clau a l'exconseller de Justícia, Carles Mundó, en la cinquena sessió del judici de l'1-O al Tribunal Suprem. “Per què no van desconvocar el referèndum?”, ha interrogat el fiscal, després de recordar el nombre de requeriments, advertències i suspensions del TC.

“Per què no va suggerir vostè desconvocar aquest referèndum que, en definitiva, era il·legal?”, ha preguntat Zaragoza a l'exconseller de Justícia. Mundó, però, li ha recriminat que “li dóna molt valor al nombre de notificacions”. “El que és rellevant és poder valorar els fets: allò què vaig fer, allò què no vaig fer”, ha manifestat.

El fiscal ha insistit si “el referèndum de l'1-O incompleix aquests requeriments”. L'extitular de Justícia ha assegurat que “no els incompleix en la mesura que no hi ha fets imputables al Govern”. Zaragoza ha intentat repreguntar, però el president de la Sala del Suprem, Manuel Marchena, ha posat fi a la insistència del fiscal.

79332-mundo.jpg

Mundó, d'altra banda, ha afirmat que va signar la convocatòria del referèndum convençut que “no era delicte”. “Era una expressió política per donar compte a tota la ciutadania del compromís polític que tenia aquell govern”, ha al·legat l'exmembre de l'Executiu català.

Preguntat sobre el finançament de l'1-O, l'exconseller ha asseverat que “no es va finançar amb diners públics”. “Suposo que es va finançar amb diners privats però no sé de qui”, ha afegit.

En la mateixa línia s'ha expressat l'exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, qui ha afirmat que “no es va utilitzar diners públics per al referèndum”. Ha defensat que tirar endavant el referèndum era un “mandat” del Parlament. “A mi em va semblar que havia de ser fidel al mandat del Parlament de Catalunya, que va sortir democràticament i que per aquesta majoria absoluta ens donava aquest mandat”, ha al·legat.

Borràs ha declarat que la voluntat de l'1-O era “poder arribar a un acord” amb l’Estat espanyol. “Totes les accions eren amb la voluntat de poder arribar a un acord amb el govern espanyol”, ha sentenciat.

Respecte a la declaració d'independència del 27 d'octubre, ha reconegut que era una “expressió política” sense “conseqüències jurídiques”. “Es va llegir el preàmbul, que era el que s'havia signat per part dels diputats, però un preàmbul no obliga a res”, ha conclòs Borràs.

27695-borras.jpg

Javier Zaragoza
Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Casandra, Barcelona, 21/02/2019 - 11:05

Estas señoras y señores que han gestionado dinero público; dividido a la sociedad ; y afectado la economía gravemente, ahora dan mítines, lecciones ideológicas y se desentienden de los hechos .
Esto parece un patio de colegio¡¡¡
Pero quienes nos gobiernan, un grupito de adolescentes irresponsables?
Catastrófico.

#7 El Sifoner, Castelló, 21/02/2019 - 10:53

Siguen diciendo que no se empleo dinero publico.
Las horas de trabajo de funcionarios públicos, gastos de iluminación, gastos en papeles de la generalitat, ordenadores, radio y TV. todo eso no nos cuesta dinero y lo han empleado para su beneficio "proceso".

#6 botifler1914, Sinitaca, 21/02/2019 - 09:58

No aprenden, nos siguen tomando por idiotas.

#5 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 21/02/2019 - 09:18

Fuertes penas es lo que merecen esos golpistas. Que paguen muy caro el mal que han hecho.

#4 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/02/2019 - 02:58

Molt cachoneo hi ha entre la parroquia llacetaire dient que tot es basa en l´apocrifa moleskine que la Guardia Civil va requisar a casa del tal Jove, la ma dreta a Economia del beat dels llevataps

Nomes el hi voldria recordar que la Gürtel va començar per les fotocopies d´unes fotocopies d´una llibreta del Barcenas.