Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2020. 08:37h.

El fracàs de la immersió

Rovira, Batet i Ponsatí han exhibit en públic un baix nivell de castellà

Polítics catalans van evidenciar, en el seu moment, el seu baix nivell de castellà i les dificultats que tenien per expressar-se en aquesta llengua. És el cas del portaveu parlamentari de JxCat, Albert Batet, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, o l’exconsellera Clara Ponsatí.

La ponència del Congrés dels Diputats sobre la nova llei educativa ha aprovat aquest dijous l'esmena pactada entre ERC, el PSOE i Podem que elimina la consideració del castellà com a llengua vehicular en l’ensenyament a Catalunya.

En el cas de Batet, el dirigent de JxCat va oferir una roda de premsa el maig de 2018 on va demostrar les seves mancances en llengua castellana. Després d’una pregunta, el diputat va respondre que "em fa una mica de mandra” respondre en castellà.

Tot seguit, però, ho va fer i va cometre diversos errors gramaticals i de sintaxi. “El meu castellà és de Valls i és un castellà així una mica... una miqueta castellà de Valls. ¿M'entens?”, va al·legar Batet.

En el cas de Marta Rovira, la dirigent va evidenciar les seves mancances en llengua castellana durant el seu discurs al Congrés, l’abril del 2014, on va anar a demanar un referèndum d’autodeterminació per Catalunya. “Hoy somos aquí para defender…”, va manifestar la dirigent d’ERC, que va substituir un “estamos” per un “somos”, entre d’altres errors.Finalment, l’exconsellera de Educació, Clara Ponsatí, també va patir dificultats durant una roda de premsa el setembre de 2017. Després de diversos balbucejos, l’exconsellera va interrompre les seves explicacions. "M'excuso perquè realment tinc poca pràctica en això de l'espanyol", va admetre.

 

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#24 Juli Loras, Tortosa, 09/11/2020 - 11:22

I els "tal y como", "punto y final", "hasta incluso", "pero sin embargo", "pero aún así", "nunca antes" i altres atemptats contra el castellà de molts polítics i periodistes no catalans evidencien el fracàs de l'ensenyament del castellà fora de Catalunya?

#23 Ojotuerto, Calafell.tab, 07/11/2020 - 11:53

Yo por la calle andando y oigo un niño de 10/11 le preguntarle a otro mayor 16/17 ( que llevaba puesta chilaba).... Le pregunta el menor:: "has ido hoy a la mezquita??"....ya no oí más. 1 desde cuando no oiís a un niño preguntar a otro ir a la iglesia?. 2. Al menos uno esta el la sumersió pública, entre ellos en castellá...... Pero ......

#22 Maresmenc, Maraesme, 07/11/2020 - 08:53

El nivell de Català tampoc és molt alt...!!

#21 FRAN BCN, Bcn, 06/11/2020 - 19:56

D acord, compro l article, però si ho voleu fer rodó, esmenteu el nivell de català dels polítics de la oposició, els suposadament pro-bilingüisme, certament deficient amb la excepció del nivell de Nacho Martín Blanco, un home que sempre te un bon català i la excel·lència en diccio...

#20 Jon, Bcn, 06/11/2020 - 19:02

Reducir la enseñanza al catalán es de un reduccionismo rancio y tribal.
Es condenar la clase media , que no puede costearse otra educación a los trabajos mas precarios.
Es pretender mantener un voto cautivo mediante la manipulación y la desinformación.
Si hay efecto rebote , que luego no se lamenten