Publicitat
Política · 15 de Gener de 2019. 14:01h.

El fracàs de la mediació internacional del Govern

Puigdemont ja va suspendre la República perquè hi havia "diferents iniciatives"

El Govern de la Generalitat s'aferra a una hipotètica mediació internacional, que l'Estat espanyol no reconeix i ningú hi dóna suport a l'estranger, per intentar trobar una sortida al procés.

El llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va ajornar la proclamació de la República catalana l'octubre del 2017 perquè va assegurar que hi havia "diferents iniciatives de mediació, de diàleg i de negociació estatal i internacional".

Fins i tot va esmentar "presidents i primers ministres de països europeus". Però transcorreguts tots aquests mesos des d'aleshores no ha transcendit cap nom.

El seu substitut, Quim Torra, també va enviar una carta al president en la que demanava un "diàleg immediat". Torra va enviar copia a una trentena de mandataris internacionals inclosos el president dels EUA, Donal Trump, i el Papa Francesc.

A Waterloo, Puigdemont va publicar també un llibre en el qual tornava a demanar una mediació i posava com a nom el president del Consell Europeu de la UE, Donald Tusk. Tampoc hi ha hagut cap reacció.

I en el viatge d'aquests dies de Torra a EUA ha tornat a insistir en l'assumpte. El professor de Ciències Polítiques a Stanford, David Laitini, ha subratllat en declaracions a TV3 després de la xerrada de Quim Torra als EUA que "no tindràs mai una mediació si no tens un grup de països europeus aliats que considerin la teva causa com la correcta".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Neferu, Barcelona, 15/01/2019 - 19:27

Yo he visto gente marrullera, embustera, trolera, pero estos padres y madres del procés los superan con largueza. Han conseguido hacer del engaño, la mentira, las falacias, un profesión muy, muy lucrativa y lo peor de todo es que ¡¡Hay dos millones de incautos que se los cree!!

#14 charly, Barcelona, 15/01/2019 - 18:04

¿Quién se va a envilecer voluntariamente escuchando a estos dos?

#13 Vikander , Cornellá , 15/01/2019 - 17:54

He visto el vídeo entero y me ha dado tal vergüenza ajena que no sé si me quitaré este malestar en todo el día.

#12 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II El Dilluns tots al despatx., 15/01/2019 - 17:24

Señoras y señores separatistas disfruten de lo votado...

#11 botifler1914, Sinitaca, 15/01/2019 - 16:53

Dios que par, que te hemos hecho los catalanes para semejante castigo?