Publicitat
Política · 28 de Juny de 2011. 13:51h.

El fracàs de l'Estatut

"No hem aconseguit els objectius, cap dels objectius perseguits"

El fracàs de l'Estatut

Carles Viver Pi-Sunyer

El president de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Carles Viver Pi-Sunyer, en declaracions a Els Matins de TV3, ha lamentat que “no hem aconseguit els objectius, jo diria que cap dels objectius perseguits, i, per tant, des d’aquest punt de vista es podria parlar d’un cert fracàs de l’Estatut. Ha tingut com a positiu posar sobre la taula i posar davant de tots els catalans el migrat nivell d’autogovern que tenim”
 
“La sentència el que fa és reproduir exactament la sentència que ja es va dictar l’any 1993 quan es va debatre la qüestió de la immersió lingüística i es va considerar que era un èxit. El que es va dir és que no hi ha un dret a rebre l’ensenyament en castellà, que les dues llengües han de ser vehiculars i que el català ha de tenir una preferència”, ha assenyalat.

D'altra banda, ha constatat que “la manera de veure els problemes que tenim a Catalunya i com ho veuen a la resta de l’Estat és radicalment diferent. No compartim el diagnòstic. Nosaltres diem: ‘Catalunya té poc poder polític, pocs recursos econòmics, poc reconeixement’. I des de l’altra banda se’ns està dient que l’estat ha d’anar massa lluny a l’hora de descentralitzar i ha de recuperar competències en ensenyament, en urbanisme, en sanitat. I al final ens estan dient que la solució passa per debilitar més les administracions autonòmiques, s’han d’aprimar i ens hem de coordinar”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Pepet, barcelona, 28/06/2011 - 18:51

L'Estatut ha estat una benedicció de Déu nostre Senyor. S'ha carregat en Maragall, en Montilla, el PSC, i aviat ZP i el Psoe. No es pot demanar més, que l'ambició desmesurada tampoc és bona.

#4 Red Baron, Viladecavalls, 28/06/2011 - 18:29

L'estatuet retallat en vigor, no sé el demés, pero jo no l'he votat .

#3 Francesc, Barcelona, 28/06/2011 - 18:08

Em sembla notar que el to que traspuen les declaracions del sr Viver-Pi Sunyer són d'un pessimisme resignat i fins i tot culpable que de cap manera no ens mereixem. Ni una gota -ara sí- d'indignació?

#2 Kropotkin, Vic, 28/06/2011 - 16:36

Venga hombre, sigue viviendo del cuento y dejate de chorradas...

#2.1 Francesc, Barcelona, 28/06/2011 - 18:06

Fracàs de l'Estatut perquè s'ha fet una jugada inacceptable des del punt de vista democràtic. L'anul.lació de la voluntat popular. Jo, personalment, m'esfereeixo que els articulistes i opinadors dels diaris -i també els indignats!- no s'encarin amb l'aberració del TC.