Publicitat
Política · 1 de Març de 2014. 11:35h.

"El franquisme perviu en la justícia"

El jutge Santiago Vidal denuncia “les ganes de no remoure el passat i els interessos personals” de magistrats del Suprem

"El franquisme perviu en la justícia"

Una imatge d'arxiu del jutge Santiago Vidal

El jutge català Santiago Vidal ha afirmat en una entrevista al diari Ara que “el franquisme perviu en la justícia” i acusa a tres jutges del Tribunal Suprem (TS) de denegar recursos per anul·lar judicis franquistes per “les ganes de no remoure el passat i els interessos personals”.

“El 1978 no hi va haver cap control de quins jutges podien adaptar-se al sistema democràtic i quins era impossible. Tothom va continuar en el seu lloc. I com que la carrera judicial funciona per antiguitat, molts dels que ocupen llocs importants al TS, al Tribunal Constitucional i al Consell del Poder Judicial procedeixen del cos judicial franquista”, ha assenyalat.

Santiago Vidal, que és membre de l’associació progressista Jutges per la Democràcia, fa referència a la demanda rebutjada pel TS de denegar el judici contra l’anarquista Salvador Puig Antich i posa com a exemple el Parlament d’Alemanya perquè “va anul·lar tots els judicis” del nazisme, i lamenta que el Congrés no ho hagi fet. Vidal ha dit que “l’única possibilitat és que en una Catalunya independent es plantegi un nou recurs de revisió”.

En aquest sentit ha apuntat que “dels cinc magistrats del Tribunal Suprem que sistemàticament han denegat recursos, tres tenen familiars directes que van ser generals de l’exèrcit franquista i van participar en judicis sumaríssims. Demanar que declarin que els seus familiars són uns assassins és demanar molt”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#24 Carles f.f., Barcelona, 02/03/2014 - 20:06

El Jutge Vidal será un destacat carrec de el nou Estat Catalá. Es bó.

#23 Dionís, Caldes de M., 02/03/2014 - 19:55

I al cor d'alguns quadres de CiU:
http://noticies.sirius.cat/2014/03/robert-fauria-utilitzava-el-carrec-per.html

#22 Korrupotkin, Vic, 02/03/2014 - 11:28

En España gobierna un partido que jamás a condenado el franquismo, el cual llego al poder gracias a una guerra en la que tuvo el apoyo de los nazis.....ehhhh, pero q quede claro que los nazis son los catalanes ehhh.....juas, juas.....uy, mira, el Rivera en Intereconomia, bueno, os dejo

#21 Jordi del poble-sec, bcn, 01/03/2014 - 22:25

Ja era hora que algú des de dins de la judicatura reconegués el que des de l'esquerra portem denunciant tant de temps. La gran mentida de la transició democràtica espanyola.
Una transició on mitjançant una amnistia s'han sense investigar i jutjar tots els crims de la dictadura franquista.

#20 justicia, estelada, 01/03/2014 - 21:23

Si eres de Ciutadans y te toca este juez, mejor ponte una estelada y una pegatina de ERC. Es un consejo.