Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2013. 16:40h.

El futur del PSC a les seves mans

Els 14 diputats socialistes catalans, entre la lleialtat a Pere Navarro i al PSOE

El futur del PSC a les seves mans

Els 14 diputats del PSC a Madrid

Els 14 diputats que el PSC té a Madrid hauran de fer front aquesta tarda a una de les decisions que més polèmica ha generat entre el socialisme català dels darrers temps: la postura a adoptar davant del dret a decidir, que ha enfrontat els dos sectors tradicionals del partit.

Després que Carme Chacón hagi anunciat que no assumirà les ordres del primer secretari del partit, Pere Navarro, ara cal veure què fan els 13 diputats restants, incòmodament situats entre l'espasa i la paret. Obeir les directrius del líder del PSC els situaria en una delicada situació davant el PSOE i haurien de fer front a les sancions anunciades per Alfredo Pérez Rubalcaba.

Unir-se a Chacón, cap de llista per Barcelona a les darreres eleccions generals, significaria desautoritzar al líder del PSC, Pere Navarro, que quedaria en una situació molt compromesa per a seguir dirigint la formació. També quedaria molt tocat el seu home fort a la capital d'Espanya, Francesc Vallès, que aquest matí presumia de "no tenir por a les repressàlies del PSOE" i donava per fet que Chacón li faria costat, minuts abans que l'exministra de Defensa el deixés en evidència.

Caldrà veure també que fan homes com l'exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, o l'exsecretari d'organització del partit, José Zaragoza, que sempre han estat més a prop de Chacón que no pas de Navarro. També hi ha Germán Rodríguez, que va substituir Daniel Fernández i que amb anterioritat havia estat cap de premsa de la ministra.

En qualsevol cas, el primer secretari del PSC sembla voler marcar perfil després dels diferents sondejos que el presentaven com un gran desconegut per un important sector dels electors catalans. Aquest és el segon incendi que genera en una setmana, després d'apostar per l'abdicació del rei Joan Carles I dies enrere.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Pere, Lleida, 26/02/2013 - 19:47

Espero que a les properes eleccions puguem votar PSOE a Catalunya. Aquests encara no han entès qui els ha votat durant 30 anys. No se n'han assabentat i es convertiran en un partit residual. L'àrea metropolitana no els hi perdonarà.

#9 jomateix, barcelona, 26/02/2013 - 18:41

Navarro, si us plau, federalisme implica ser un estat. Llavors, si no som primer un estat com ens federarem? Si no tens clar això, és impossible que el PSC surti del pou que s'ha ficat.

#8 hugo, bcn, 26/02/2013 - 18:39

Chacón "No va a apoyar un proceso de ruptura con España" mentalidad rancia española antidemócrata. Derecho a decidir no es ninguna ruptura y es un derecho. No dar ese derecho si es ruptura. Ruptura con la democracia. ¿Le gustaría casarse por imposición o con derecho a decidir?.

#7 Àngel , Lleida, 26/02/2013 - 17:59

La CUNILLERA de Lleida que porta mes anys seguda al congres espanyol que els lleons de l'entrada ,voleu dir que hi votarà a favor..??

#6 Jordi, Amposta, 26/02/2013 - 17:54

Fixa't tu el que és la política parlamentària espanyola. A algú li sonava algun d'aquests 14 noms o cares, apart de la Chacon i el Zaragoza, fins al dia d'avui?